Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

19/07/2019
Infraestructures

L'alcaldessa visita les obres de l’estació de l’L5 d’Ernest Lluch

Del 29 de juliol a l’1 de setembre hi haurà un tall de la circulació de trens entre les estacions de Can Vidalet i Collblanc La nova estació podria entrar en servei l'agost de 2021
Veure imatge de  L'alcaldessa visita les obres de l’estació de l’L5 d’Ernest Lluch (nova finestra)
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha visitat les obres de l’estació del metro de l’L5 d’Ernest Lluch, situada als municipis de L’Hospitalet i Barcelona. També hi eren el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la segona tinenta d’alcalde de Barcelona, Janet Sanz.

El Departament de Territori i Sostenibilitat està duent a terme les obres d’arquitectura i instal•lacions de la nova estació d’Ernest Lluch de l’L5 de metro. La nova parada de l’L5 permetrà la correspondència amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix i se situa entre les estacions de Collblanc i Pubilla Cases.

Amb motiu d’aquestes obres, del 29 de juliol a l’1 de setembre hi haurà un tall de la circulació de trens entre les estacions de Can Vidalet i Collblanc. Per minimitzar les molèsties, s’establirà un servei de bus llançadora que unirà ambdues estacions. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que “aquestes molèsties es veuran compensades pels beneficis que pels veïns dels barris de Collblanc i de les Corts  i de la qualitat de l’aire tindrà l’entrada en servei de la nova estació d’Ernest Lluch”.

Els treballs que s’estan realitzant inclouen el condicionament interior, la formació dels accessos, l’arquitectura, els acabats i les instal•lacions, juntament amb les construccions auxiliars de la nova estació, així com un nou pou de ventilació i un conjunt d’actuacions de reforç i drenatge de la infraestructura.

L’estació disposarà de tres nivells: carrer, vestíbul i andanes. El vestíbul, amb un accés per municipi a banda i banda del carrer de Collblanc, se situa a la cruïlla de la parada del Trambaix. A l’altre extrem de l’estació, a la cantonada amb el carrer d’Ernest Lluch de L’Hospitalet, s’emplaçarà la sortida d’emergència. La durada de les obres de condicionament és de 24 mesos i podrà estrar en servei l'agost del 2021.

Últimes notícies

Veure imatge de L’Ajuntament demana a la Generalitat la planificació i l’execució urgents de les obres de l’Escola Busquets i Punset (nova finestra)
Veure imatge de 113 persones procedents d’un pla d’ocupació s’incorporen a l’Ajuntament  (nova finestra)
Veure imatge de Visita als horts eco-socials de Creu Roja a Can Buxeres (nova finestra)
Veure imatge de Avis preventiu de contaminació per partícules en suspensió (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400