Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

22/02/2018

Homenatge a Inocencio Salmerón i Vargas, escriptor

Ahir es va retre homenatge a l'autor del llibre "Històries de Collblanc – la Torrassa" en un acte al centre cultural del districte.II.
Veure imatge de  Homenatge a Inocencio Salmerón i Vargas, escriptor (nova finestra)
Inocencio Salmerón és i ha estat un home estretament lligat al barri que el va veure néixer, on ha viscut i continua vivint. Ha dedicat la seva vida a la investigació com a historiador aficionat de Collblanc la Torrassa i s'ha passat milers d'hores a l'Arxiu Municipal traient la informació que li ha permès ser una autoritat en el coneixement del devenir d'aquests barris.

Salmerón va publicar "Històries de Collblanc la Torrassa", ara fa deu anys i és un llibre de referència per tothom que vulgui conèixer la seva història. Inocencio Salmerón ha dit que "tot va començar quan vaig llegir el llibre "25 imatges de L'Hospitalet" i em vaig adonar que no tocava gaire cosa del barri i em va esperonar per tirar endavant la història".

Salmerón ha recordat "el naixement del barri a principis del segle XX. M'agraden els seus carrers, les vivendes, el veïnat. Allò que es respira ja que vaig néixer al carrer Mas l'any 1929 i he descobert coses molt boniques. El barri s'ha fet amb la lluita de la gent que l'ha fet créixer procedent d'arreu d'Espanya perquè aquí tenien feina i ha estat un barri d'al•luvió".

El director del Centre Cultural Collblanc la Torrassa, Andrés Luque, ha recordat la "implicació d'inocencio Salmerón en tots els esdeveniments culturals del barri. A les AMPA's, a la revista "Progrés", al Patronat de Cultura i allà on se'l demanava i juntament amb l'Arxiu i els Centre d'Estudis, vam decidir retre-li aquest homenatge".

Luque creu que Salmerón és un "obrer de la cultura perquè ell era ebenista i de manera autodidacta ha gaudit de la poesia, ha dedicat moltes hores a l'estudi del barri i ha fet de la cultura una forma de vida".

Per la seva banda, l'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, ha dit que "la feina de gent com l'inocencio Salmerón, són importants pel barri i sobretot, per les generacions futures perquè mai s'ha de perdre la memòria històrica i hem de saber d'on venim, com ens hem transformat tot esperant un futur millor pels nostres barris i la nostra ciutat".

Font: L'Hdigital

Últimes notícies

Veure imatge de  La nova línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pel barri de Sanfeliu (nova finestra)
Veure imatge de  El pont de la Vanguard es transforma amb una instal·lació artística  (nova finestra)
Veure imatge de  1r Congrés de l’Esport a les Grans Ciutats (nova finestra)
Veure imatge de  El Camp Municipal de Futbol acull el partit solidari "Pels Valents!" (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400