Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

31/01/2019

L’Ajuntament participa en el projecte “Educació360. Educació a temps complet”  

El projecte es du a terme a Bellvitge-Gornal
Veure imatge de  L’Ajuntament participa en el projecte “Educació360. Educació a temps complet”    (nova finestra)
L’Ajuntament de L’Hospitalet participa avui en la trobada organitzada per la Diputació de Barcelona per tractar la proposta d’“Educació360. Educació a temps complet”. La Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona han decidit sumar esforços per assolir aquest gran repte i han convocat ajuntaments, centres educatius, entitats, equipaments, recursos i iniciatives de tota mena que vulguin contribuir a fer que “Educació360. Educació a temps complet” sigui una realitat generalitzada al nostre país. La cap del Servei d’Educació, Teresa Sambola, participa en la jornada d’avui que es fa al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

La iniciativa recull que els nois i les noies aprenen en tots els espais de la seva vida quotidiana: a l’escola i a l’institut, amb la família, a casa, als carrers i a les places. A l’esplai o al cau i quan fan esport o marxen de colònies. També quan són davant les pantalles. “Educació360. Educació a temps complet” proposa una perspectiva global de l’educació que tingui en compte que s’aprèn i s’educa arreu.

L’Ajuntament de L’Hospitalet lidera una de les proves pilots d’“Educació360. Educació a temps complet”, que integra deu programes diversos pel que fa als col•lectius participants i als aprenentatges treballats. La prova recull l’experiència del Pla educatiu d’entorn i compta amb importants actius de la comunitat. L’educació a temps complet s’entén com una visió que proporciona noves oportunitats perquè escola i entorn s’organitzin per situar la persona com a protagonista de l’acció educativa, fent de l’espai local un ecosistema educatiu.

El projecte pilot a la ciutat es du a terme als barris de Bellvitge i Gornal seguint l’experiència del curs passat i partint de l’experiència del Pla educatiu d’entorn. S’empren diferents instruments i estratègies, l’aprenentatge-servei, l’adaptació curricular, l’obertura d’espais i l’organització d’activitats fora de l’horari lectiu i l’establiment de tàndems entre centres educatius i entitats culturals i científiques de la ciutat.

Últimes notícies

Veure imatge de  David Monthiel rep dissabte el Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  Avui engega el festival d’innovació tecnològica L’Hospitalet-XR (nova finestra)
Veure imatge de  Els infants de les escoles aprenen a esmorzar bé (nova finestra)
Veure imatge de  Ofrena institucional al president Companys (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400