Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

31/01/2019
Ciutat

Aprovat el nou Nomenclàtor de carrers

Fruit del treball dut a terme per la Comissió del Nomenclàtor, formada per tècnics municipals i membres del Centre d’Estudis de L’Hospitalet i del Centre de Normalització Lingüística.
Veure imatge de  Aprovat el nou Nomenclàtor de carrers (nova finestra)
El nou Nomenclàtor de carrers de L’Hospitalet ha estat aprovat, després que el Ple municipal li donés llum verda de forma inicial el passat mes de novembre. La modificació incorpora una vintena de noms nous a espais que fins ara no en tenien i introdueix canvis de denominació en una trentena de vials.

Aquesta és la modificació més important feta des de la revisió de l’any 2006 i és fruit del treball dut a terme per la Comissió del Nomenclàtor, presidida pel tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, José Castro, i formada per tècnics municipals i membres del Centre d’Estudis de L’Hospitalet i del Centre de Normalització Lingüística. La proposta també ha rebut aportacions veïnals i d’entitats ciutadanes, i ha estat debatuda en un procés participatiu als consells de districte.

El nou Nomenclàtor presenta un text corregit i millorat dels 564 noms de carrers, places i jardins de la ciutat, amb propostes de modificació que anomenen 19 espais nous o innominats, la majoria dels quals s’han dedicat a dones: Anna Frank, les pintores Ángeles Santos i Artemisia Gentileschi, les pedagogues Maria Montessori, Rosa Sensat i Teresa Navarro, les arquitectes Matilde Ucelay i Rita Fernández i la filòsofa Hipàcia d’Alexandria.

També es dediquen espais nous als pintors Pablo Picasso i Salvador Dalí, al filòleg Pompeu Fabra, a les Nacions Unides i a la Solidaritat, entre d’altres, i s’oficialitzen noms com els jardins de Ca n’Arús, de Cosme Toda i de les Moreres o el pont de Matacavalls. A més, passen a ser avingudes els fins ara carrers d’Amadeu Torner i de la Primavera, i el carrer de Miquel Peiró i Victorí recupera l’antic nom de carrer de la Riera del Canyet.

Altres canvis són de tipus gramatical, amb la correcció de noms ja existents per adaptar-los a grafies més adients per motius històrics o de respecte als cognoms originals, com ara els carrers de l’Albareda, de Can Trias, de Galvani i de Josep Suñol o l’avinguda de Miraflors.

En altres casos, s’han eliminat noms perquè es considera que aquests espais no necessiten denominació o bé han desaparegut per incorporar-se a altres vials, com és el cas del carrer de Baix.

La informació relacionada amb els noms dels carrers de L’Hospitalet es pot consultar al web municipal, www.l-h.cat, i al geoportal municipal, https://geoportal.l-h.cat/guiaurbana.

Últimes notícies

Veure imatge de  El Punt Violeta torna a estar present en les festes de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  174.954 hospitalencs i hospitalenques, convocats a les urnes el 28 d’abril (nova finestra)
Veure imatge de  X Trobada de cavallers, dracs i princeses (nova finestra)
Veure imatge de  Sant Jordi omple de roses i de llibres la rambla de Just Oliveras (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400