Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Prop de 15.000 estudiants han participat des del 2016 al Programa d’auxiliars de conversa d’anglès (nova finestra)
21/11/2022

Prop de 15.000 estudiants han participat des del 2016 al Programa d’auxiliars de conversa d’anglès

 L’Ajuntament desenvolupa i finança el programa

L’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, han visitat avui l’Institut Jaume Botey, un dels 3 centres de la ciutat que desenvolupen el Programa municipal d’auxiliars de conversa en anglès en tots els cursos de l’ESO.

El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès arriba aquest curs a 3.069 alumnes  de 31 centres públics i concertats de la ciutat. En els sis cursos anteriors han participat 14.917 joves.

Aquest programa posa a disposició dels centres educatius de secundària auxiliars de conversa nadius que, en coordinació amb el departament d’anglès de cada centre, reforcen les habilitats orals de l’alumnat dins l’horari lectiu. Es preveuen també activitats de reforç gratuïtes en horari extraescolar i en petits grups per als alumnes amb necessitats educatives específiques que ho requereixin. Es tracta d’una iniciativa pionera de l’Ajuntament de L’Hospitalet, que el finança.

El programa s’adreça als estudiants de 4t d’ESO, tot i que una part, 644, són alumnes de 1r a 3r d’ESO dels instituts Jaume Botey, Rubió i Ors i Pedraforca, que l’incorporen dins el programa Fem tàndem. El programa es desplega en els 17 centres públics de la ciutat i en 14 centres concertats. Compta amb 14 auxiliars de conversa en anglès amb formació universitària, la majoria procedents d’Anglaterra.

La iniciativa, que es va posar en marxa el curs 2016-2017, s’emmarca en un dels objectius estratègics de l’Ajuntament, que és garantir els drets bàsics de les persones i els serveis municipals com a instruments d’equitat i cohesió social. I concretament en l’àmbit educatiu, desenvolupar accions encaminades a millorar les competències, la capacitació i les oportunitats d’èxit dels estudiants complementant els seus ensenyaments bàsics per tal d’avançar vers una societat del coneixement. El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès està molt ben valorat per part dels centres educatius que hi participen, que comproven que augmenta la motivació de l’alumnat i la seva participació a les classes d’una manera més activa.

El programa està complint els objectius que es van fixar en un inici, com ara la construcció d’una xarxa d’intercanvi que recull les bones pràctiques dels centres educatius i dels diferents equipaments municipals. D’altra banda, aquesta iniciativa dona resposta a les demandes del mercat laboral, especialment en els àmbits econòmics emergents a la ciutat —com són hoteleria, restauració, sanitat i empreses innovadores— on el coneixement de l’anglès és fonamental.

El programa municipal té un cost anual de 258.714 euros. Cada curs, l’Ajuntament incrementa el pressupost per tal de donar resposta a l’augment de grups d’ESO a la ciutat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400