Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

04/09/2018

Les sis escoles bressol municipals ofereixen aquest curs 616 places per a infants

A L’Hospitalet hi ha 16 escoles bressol sostingudes amb fons públics
Veure imatge de  Les sis escoles bressol municipals ofereixen aquest curs 616 places per a infants (nova finestra)
El curs a les escoles bressol municipals comença amb normalitat i plena ocupació. Avui, el tinent d’alcaldia i regidor de govern d’Educació, Jaume Graells, ha visitat La Casa dels Arbres en un acte d’inauguració del nou curs.

616 infants de 0 a 3 anys gaudiran d’aquest servei educatiu, un dels més ben valorats per les famílies de L’Hospitalet. Durant el mes de setembre, l’Ajuntament reforçarà les aules de les sis escoles amb més personal per ajudar al procés d’adaptació al centre escolar no solament dels infants, sinó també de les famílies que per primera vegada escolaritzen els fills i requereixen un acompanyament especial durant l’inici de l’escolarització.

La Casa de les Flors, La Casa dels Contes, La Casa dels Arbres, La Casa del Molí, La Casa de la Muntanya i La Casa del Parc obren les portes el 3 de setembre per donar la benvinguda al nou curs 2018–2019. La Xarxa d’Escoles Públiques Municipals atén un total de 616 alumnes de 0 a 3 anys. Amb la inauguració del nou edifici de l’Escola Bressol Patufet al parc de la Remunta, que funciona amb concert públic, a l’inici del curs 2015-2016, es va completar la dotació de nous locals municipals. A L’Hospitalet, durant els governs de l’alcaldessa Núria Marín s’han creat un total de 433 places d’escoles bressol.

A més de les bressol municipals, hi ha 5 escoles bressol subvencionades per l’Ajuntament i gestionades per cooperatives de mestres sense afany de lucre, que atendran aquest curs 368 infants. Les tres escoles bressols de titularitat de la Generalitat també ofereixen 295 places aquest curs. D’altra banda, hi ha 2 escoles privades subvencionades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat que atendran 77 infants.

Per tant, sense comptar les llars d’infants privades, a L’Hospitalet hi ha 16 escoles bressol, entre públiques i subvencionades amb fons públics, que ofereixen un total de 1.279 places per a infants.

El finançament de les places de 0 a 3 anys ha passat en els últims anys de 1.800 euros per alumne i any a zero euros per part del Govern autonòmic. La relació  entre Generalitat i ajuntaments es va trencar a partir del curs 2012-2013, quan la Generalitat va deixar de complir amb les previsions pressupostàries de la institució.

Des d’aleshores, les diputacions han assumit una part del finançament, però assignant quantitats per alumne molt inferiors (875 euros/any) a les que estaven cobertes pressupostàriament per la Generalitat (1.800 euros alumne/any). En el Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació, del qual forma part L’Hospitalet, es va reivindicar el finançament de les places escolars de 0 a 3 anys per part de la Generalitat i es van interposar denúncies a la Generalitat pel seu incompliment de competències establertes per l’Estatut d’Autonomia de 2006 en aquest àmbit. Des de final de 2017 i principi de 2018 han anant sorgint resolucions judicials on el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó als recursos presentats per diferents ajuntaments catalans en contra del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, entre els quals el de L’Hospitalet.

L’Ajuntament ha passat de dedicar 202.000 euros per a les escoles bressol el curs 2011-2012 a 1,6 milions d’euros el curs 2017-2018.
 

 

Últimes notícies

Veure imatge de  En marxa la 3a Llançadora d'ocupació de L'Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Del 25 al 28 d’abril, L’Hospitalet està de festes! (nova finestra)
Veure imatge de  El Programa de Medicina Regenerativa de Catalunya P-CMR[C] reforça el Pol Biomèdic de Bellvitge (nova finestra)
Veure imatge de  “Ceci n’est pas una cariàtide”, una nova proposta expositiva per reinterpretar obres antigues des d’una visió contemporània   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400