Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de S’obre la preinscripció escolar per al curs 2023-2024 (nova finestra)
06/03/2023 13:10:00
Educació

S’obre la preinscripció escolar per al curs 2023-2024

El Departament d’Educació ha establert que es faci de manera exclusiva a través de mitjans telemàtics

Avui comença el termini per a la preinscripció escolar per al curs 2023-2024 de segon cicle d’educació infantil i primària, i dimecres, 8  de març, s’iniciarà a l’ESO, segons el calendari fixat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

L’oferta d’Infantil 3 (I3), a L’Hospitalet per al proper curs, és de 93 grups: 56 en centres públics i 37 en centres concertats. Pel que fa 1r d’ESO, hi haurà 84 grups: 47 en instituts i 37 en centres concertats.

Com a novetat, està previst un grup d’I3 a l’Escola Folch i Torres (Zona Educativa Pubilla Casas-Can Serra). Hi haurà dos grups menys de 1r d’ESO als institut escola Pere Lliscart i Puig i Gairalt, que en el curs actual els tenien perquè venien de grups oberts de manera extraordinària per atendre la demanda de places.

El període de preinscripció va del 6 al 20 de març per a l’escolarització dels alumnes de segon cicle d’educació infantil —de I3 a I5— i d’educació primària —de 1r a 6è—,  i del 8 al 20 de març, per a l’educació secundària obligatòria      —de 1r a 4t d’ESO. Per a tots aquests nivells, la matrícula s’haurà de fer del 20 al 28 de juny.

Pel que fa al batxillerat, el període de preinscripció anirà del 20 al 26 d’abril, i la matrícula, del 22 de juny al 3 de juliol.

Per als cicles de formació professional de grau mitjà, inclosos els d’arts plàstiques i disseny, les sol·licituds s’han de presentar del 12 al 18 d’abril, per a l’alumnat amb continuïtat d’escolarització, i del 9 al 15 de maig, per a la resta de l’alumnat. Per als participants en els dos processos, la matriculació es farà del 3 al 7 de juliol, tret dels d’arts plàstiques i disseny, que hauran de fer la matrícula del 30 de juny al 7 de juliol. Pel que fa als graus superiors, inclosos arts plàstiques i disseny, es farà del 26 de maig a l’1 de juny, i la matrícula, del 19 al 24 de juliol.

Enguany, a L’Hospitalet el nombre d’alumnes que es preveu per a la preinscripció al curs escolar de I3 és d’uns 2.273 infants, segons dades del padró. Pel que fa als adolescents que realitzaran la preinscripció al primer curs de l’etapa educativa de l’ESO, seran aproximadament uns 2.754, segons dades del padró.


Tramitació telemàtica

El Departament d’Educació ha establert que la preinscripció es faci de manera exclusiva a través de mitjans telemàtics.

El Departament assenyala que les escoles estan a disposició de les famílies per facilitar aquest tràmit i que cal posar-se en contacte amb els centres per demanar cita prèvia per rebre el suport. La informació i la tramitació de tot el procés d’escolarització es farà per mitjà del web que ha habilitat: http://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici.


El web municipal d’Educació ofereix informació sobre tot el procés: http://www.l-h.cat/educacio/1248380_1.aspx

L’Ajuntament acompanya les famílies durant la preinscripció

Amb l’objectiu d’acompanyar les famílies que tenen dificultats o no disposen de mitjans tecnològics per fer el tràmit, i fins que finalitzi el procés de preinscripció, el 20 de març, l’Ajuntament de L’Hospitalet posa a la seva disposició un dispositiu informatiu, amb mitjans tècnics i humans.

A través del telèfon 010 d’informació municipal, les famílies podran plantejar consultes sobre el procés i, en el cas que sigui necessari, se’ls donarà cita a través de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), per atendre-les personalment a la mateixa OME.

A més, l’Ajuntament posa a l’abast de la ciutadania diversos punts TIC per tal que les famílies que ho necessitin disposin d’ordinadors o puguin fer aquest tràmit amb acompanyament de professionals que els donaran suport durant el procés de preinscripció telemàtic.

El Centre Municipal Ana Díaz Rico, ofereix un punt TIC de dilluns a dijous, de 10 a 14 hores i de 16 a 18 hores, i els divendres, d’11.15 a 14 hores.


A aquest punt TIC, ara se n’hi acaba d’incorporar un d’itinerant, el TIC TRUCK: un contenidor de transport marítim reciclat de 12 m2 . Després de la seva presentació al Village de la plaça d’Europa, durant el Mobile World Congress, iniciarà demà dimarts el seu recorregut per la ciutat al parc de la Serp, a Sant Josep, on estarà fins a finals d’abril. L’horari d’atenció és de dimarts a dijous de 15 a 19.30 hores, els divendres d’11 a 13.45 hores i els dissabtes de 10 a 14.30 hores. Els divendres de 9.30 a 11 hores faran píndoles formatives gratuïtes. Aquest punt serà itinerant amb accions de suport en els tràmits digitals.

A més, les biblioteques de L’Hospitalet posaran a disposició de les famílies ordinadors, en el cas que tinguin necessitat d’un terminal per fer els tràmits electrònics.

Els horaris de les biblioteques:

  • Tecla Sala, els dimarts, dijous i divendres, d’11 a 13 h
  • Bellvitge, els dimecres, d’11 a 13 h
  • Can Sumarro, els divendres, d’11 a 13 h
  • Josep Janés, els dilluns, de 15 a 17 h
  • La Bòbila: els dimarts, de 15 a 17 h
  • La Florida: els dimecres, de 15 a 17 h
  • Plaça Europa, els dijous, de 15 a 17 h


Per donar a conèixer l’oferta existent, l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha fet arribar la Guia de centres educatius de L’Hospitalet (curs 2023-2024) a les famílies de la ciutat que tenen infants de tres anys i de dotze anys, és a dir, que inicien un nou cicle educatiu. Aquesta guia, que recull tota l’oferta educativa de la ciutat amb les característiques i els serveis de cada centre, també es pot consultar i descarregar al web municipal www.l-h.cat/educacio.

D’altra banda, el Programa d’acompanyament educatiu a famílies (PAEF) de l’Ajuntament realitza, des de fa diverses setmanes i fins al 21 de març, disset tallers d’acompanyament emocional per a les famílies amb fills i filles que el pròxim curs han de fer la transició entre les etapes educatives, el pas a P3/I3 o bé l’inici a l’etapa de l’ESO.

L’objectiu d’aquests tallers és abordar els possibles dubtes i les incerteses que pot generar aquesta experiència com una oportunitat per estar atents i poder prendre les decisions més encertades possibles.

Un total de 29.346 alumnes de 3 a 16 anys estan escolaritzats a la ciutat aquest curs. Els alumnes d’educació infantil i primària (3-12 anys) són 19.649, i els d’ESO (12-16 anys), 9.697 alumnes.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400