Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

27/07/2018

Coeducar a la infància. Prevenció de la violència de gènere al cicle 0-3

Veure imatge de  Coeducar a la infància. Prevenció de la violència de gènere al cicle 0-3 (nova finestra)
Les Escoles Bressol Municipals La Casa dels Arbres i la Casa dels Contes han participat en un programa pioner en la prevenció del sexisme i la violència en l’etapa escolar 0-5 anys.

Gràcies a la iniciativa del Programa Municipal d’Atenció a la Dona  de l’Hospitalet i la col•laboració del departament de sociologia i de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, el curs 2017-2018 es va organitzar un curs de formació amb professionals de l’àmbit de l’educació infantil de les dues Escoles Bressol Municipals la Casa dels Arbres i la Casa dels Contes i l’Escola de primària Paco Candel de l’Hospitalet.

L’objectiu d’aquesta formació va ser sensibilitzar a les mestres sobre las pràctiques docents que en el nostre dia a dia reprodueixen i enforteixen els rols de submissió i de violència en nens i nenes d’entre 0 i 5 anys.

La Casa dels Arbres i la Casa dels Contes van participar en l’experiència pilot, formant part de l’equip d’investigació-acció integrat per les directores i les mestres i educadores de les escoles bressol municipals, personal tècnic del Programa Municipal de la Dona, sis estudiants de l’últim curs del Grau d’Educació Infantil i els seus tutors/professors del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’observació a les aules de les escoles bressol participants  reflexa la necessitat de d’avançar en la formació de les/els professionals del 0-3 per tal que aprenguin a visibilitzar i entendre els processos en aspectes clau com l’estimulació diferencial en el moviment i en l’adquisició del llenguatge i poder desenvolupar a les seves escoles plans de prevenció sobre el sexisme i la violència des del naixement del nadó.

La realització d’aquest programa sobre el sexisme i la violència sexista a la petita infància s’ha presentat en un article que s’ha inclòs dins el llibre Manual de Educación Infantil. Orientaciones y Recursos (0-6 años). El títol de l’article és:“La transmisión del sexismo en la etapa educativa 0-3. Recomendaciones para el profesorado de Educación Infantil".
 

Últimes notícies

Veure imatge de  Els Voluntaris de L’Hospitalet celebren el seu 25è aniversari   (nova finestra)
Veure imatge de  Lliurament de diplomes als nous integrants del programa Entrejoves (nova finestra)
Veure imatge de   La Guàrdia Urbana de L’H se suma a la campanya “Pels valents” contra el càncer infantil   (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet rep el Premi Visió Zero Municipal per no haver tingut cap víctima mortal de trànsit (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400