Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

27/07/2018

Coeducar a la infància. Prevenció de la violència de gènere al cicle 0-3

Veure imatge de  Coeducar a la infància. Prevenció de la violència de gènere al cicle 0-3 (nova finestra)
Les Escoles Bressol Municipals La Casa dels Arbres i la Casa dels Contes han participat en un programa pioner en la prevenció del sexisme i la violència en l’etapa escolar 0-5 anys.

Gràcies a la iniciativa del Programa Municipal d’Atenció a la Dona  de l’Hospitalet i la col•laboració del departament de sociologia i de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, el curs 2017-2018 es va organitzar un curs de formació amb professionals de l’àmbit de l’educació infantil de les dues Escoles Bressol Municipals la Casa dels Arbres i la Casa dels Contes i l’Escola de primària Paco Candel de l’Hospitalet.

L’objectiu d’aquesta formació va ser sensibilitzar a les mestres sobre las pràctiques docents que en el nostre dia a dia reprodueixen i enforteixen els rols de submissió i de violència en nens i nenes d’entre 0 i 5 anys.

La Casa dels Arbres i la Casa dels Contes van participar en l’experiència pilot, formant part de l’equip d’investigació-acció integrat per les directores i les mestres i educadores de les escoles bressol municipals, personal tècnic del Programa Municipal de la Dona, sis estudiants de l’últim curs del Grau d’Educació Infantil i els seus tutors/professors del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’observació a les aules de les escoles bressol participants  reflexa la necessitat de d’avançar en la formació de les/els professionals del 0-3 per tal que aprenguin a visibilitzar i entendre els processos en aspectes clau com l’estimulació diferencial en el moviment i en l’adquisició del llenguatge i poder desenvolupar a les seves escoles plans de prevenció sobre el sexisme i la violència des del naixement del nadó.

La realització d’aquest programa sobre el sexisme i la violència sexista a la petita infància s’ha presentat en un article que s’ha inclòs dins el llibre Manual de Educación Infantil. Orientaciones y Recursos (0-6 años). El títol de l’article és:“La transmisión del sexismo en la etapa educativa 0-3. Recomendaciones para el profesorado de Educación Infantil".
 

Últimes notícies

Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  123 persones desocupades participen en un programa d’experiència laboral a l’Ajuntament   (nova finestra)
Veure imatge de  Es presenta la nova Xarxa per la Convivència L’H (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400