Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El carrer del Cobalt, eix del Districte Cultural, és objecte d’una reforma urbanística per millorar-ne l’accessibilitat i l’ús ciutadà (nova finestra)
23/11/2022 14:00:00
Obres

El carrer del Cobalt, eix del Districte Cultural, és objecte d’una reforma urbanística per millorar-ne l’accessibilitat i l’ús ciutadà

  L’actuació afecta el tram entre l’avinguda de la Fabregada i el carrer de Rosalía de Castro, de 670 metres de longitud   El projecte inclou una nova configuració de la via, l’ampliació de les voreres, l’increment de l’arbrat i la renovació de l’enllumenat públic

El carrer del Cobalt, eix del Districte Cultural de L’Hospitalet, és objecte d’un projecte de reforma urbanística que té com a finalitat millorar l’accessibilitat i l’ús per a la ciutadania d’aquesta via ubicada a la zona industrial de la carretera del Mig. Les obres, que s’insereixen en l’objectiu Barreres 0 al 2030 i que s’han iniciat aquesta setmana, afecten el tram situat entre l’avinguda de la Fabregada i el carrer de Rosalía de Castro, de 670 metres de longitud.

Es tracta d’una zona tradicionalment ocupada per empreses i naus industrials, que està transformant els seus usos amb la instal·lació d’espais destinats a activitats artístiques i culturals d’iniciativa privada que compten amb el suport de l’Ajuntament. La reforma de l’espai permetrà compatibilitzar l’activitat de la indústria existent amb els nous usos ciutadans del Districte Cultural i la implantació de noves empreses del sector de la cultura.

Entre altres actuacions, amb l’execució del projecte es modificarà la configuració de la via, ocupada ara en bona part pels vehicles estacionats en bateria; s’ampliaran les voreres per millorar-ne l’accessibilitat; es renovarà l’enllumenat públic per fomentar-hi la sensació de seguretat, i s’hi incrementarà l’arbrat amb una quarantena d’exemplars, tot creant itineraris amb ombra per incentivar la mobilitat a peu en un espai més amable per a l’ús ciutadà.

Les voreres, que actualment tenen entre 2,50 i 2,75 metres, passaran a tenir 4 metres d’amplada, amb una nova pavimentació, i la calçada serà de 12 metres.

L’enllumenat públic es renovarà amb punts de llum de tecnologia led instal·lats en columnes de 9 metres d’altura; s’implantarà una xarxa de reg automatitzada als escocells dels arbres; es col·locaran nous embornals per a la recollida d’aigües, i es millorarà la xarxa semafòrica que regula les cruïlles del carrer del Cobalt amb l’avinguda de la Fabregada, el carrer de la Riera dels Frares i el carrer de Miquel Romeu.

Les obres del projecte d’urbanització del carrer del Cobalt tenen un cost de 794.147 euros, cofinançats per l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, en el marc del programa europeu FEDER per al creixement sostenible. Els treballs tenen un termini d’execució previst de sis mesos.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400