Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

02/02/2018

El Consell de Nois i Noies referma el seu compromís amb la Campanya "Ser cívic és guay"

Veure imatge de  El Consell de Nois i Noies referma el seu compromís amb la Campanya "Ser cívic és guay" (nova finestra)
Aquest passat dimecres, 31 de gener, a l’Espai l’Harmonia, es va reunir en sessió plenària el Consell de Nois i Noies de primària del curs 2017-2018 per continuar treballant en el desenvolupament dels encàrrecs que l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marin, els hi va encomanar en el Plenari d'inici de curs, celebrat el passat 2 de novembre.

En concret els encàrrecs i compromisos que tenen les conselleres i els consellers de primària per aquest curs 2017-2018 són, d’una banda, donar continuïtat als projectes endegats el curs passat i que són: fer seguiment de les obres de la nova zona de jocs al carrer de la Primavera, al barri de la Florida i dinamitzar la Bústia del Consell, que ja es troba instal•lada a diferents escoles de la ciutat. I d’altra banda, i com a nou encàrrec:  col•laborar en l’impuls de la campanya “Ser Cívic és guai” que impulsa la unitat de seguretat, civisme i convivència de l’Ajuntament.

Durant la celebració d’aquesta sessió plenària, els consellers i les conselleres han tingut un rol destacat, prenent el lideratge en la conducció de tota la jornada. En la primera part del matí van dinamitzar jocs de coneixença, distribuint-se en diversos grups per posar en comú l’estat dels projectes.

El primer grup es va encarregar de redactar una carta adreçada a urbanisme de l’Ajuntament per fer seguiment de les obres de la nova àrea de joc, el segon grup va preparar una entrevista per fer a l’equip responsable de la campanya de civisme i, el tercer grup, es va dedicar a llegir i classificar les butlletes que s’han recollit a través de les Bústies del Consell. Aquest darrer grup ha pogut comprovar que els infants tenen moltes coses a dir i a proposar per millorar la ciutat. A les properes sessions de treball s’han compromès a fer-les arribar a l’Ajuntament i entre les propostes que han sorgit,  han plantejat entrevistar-se amb les regidories de cada districte.

En la segona part del matí vam comptar amb la participació de l’equip de la Unitat de Seguretat, Civisme i Convivència de l’Ajuntament, i el grup d’agents cívics que treballa cada dia als barris per fer efectiva la campanya “Ser cívic és guai”. El Consell de Nois i Noies de l’Hospitalet ha refermat el seu compromís de prendre part activa en la campanya implicant les seves escoles en el seu impuls.

Durant els propers mesos, els consellers i les conselleres presentaran la campanya a les seves escoles i reflexionaran conjuntament sobre valors com l’empatia, el civisme, entre altres, per fer-ho tindran el suport dels agents cívics. A final de curs es preveuen intervencions reals en diferents punts de la ciutat (carrers, places, parcs...), per detectar conductes incíviques i recollir idees i propostes dels infants per millorar-les.
 

Últimes notícies

Veure imatge de  L’Ajuntament potencia els trajectes del camí escolar segur   (nova finestra)
Veure imatge de  Desmantellada una plantació de marihuana (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet, present al certamen Fitur (nova finestra)
Veure imatge de  Grup Promotor/Santillana i Ajuntament de L’H atorguen els Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400