Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

02/02/2018

El Consell de Nois i Noies referma el seu compromís amb la Campanya "Ser cívic és guay"

Veure imatge de  El Consell de Nois i Noies referma el seu compromís amb la Campanya "Ser cívic és guay" (nova finestra)
Aquest passat dimecres, 31 de gener, a l’Espai l’Harmonia, es va reunir en sessió plenària el Consell de Nois i Noies de primària del curs 2017-2018 per continuar treballant en el desenvolupament dels encàrrecs que l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marin, els hi va encomanar en el Plenari d'inici de curs, celebrat el passat 2 de novembre.

En concret els encàrrecs i compromisos que tenen les conselleres i els consellers de primària per aquest curs 2017-2018 són, d’una banda, donar continuïtat als projectes endegats el curs passat i que són: fer seguiment de les obres de la nova zona de jocs al carrer de la Primavera, al barri de la Florida i dinamitzar la Bústia del Consell, que ja es troba instal•lada a diferents escoles de la ciutat. I d’altra banda, i com a nou encàrrec:  col•laborar en l’impuls de la campanya “Ser Cívic és guai” que impulsa la unitat de seguretat, civisme i convivència de l’Ajuntament.

Durant la celebració d’aquesta sessió plenària, els consellers i les conselleres han tingut un rol destacat, prenent el lideratge en la conducció de tota la jornada. En la primera part del matí van dinamitzar jocs de coneixença, distribuint-se en diversos grups per posar en comú l’estat dels projectes.

El primer grup es va encarregar de redactar una carta adreçada a urbanisme de l’Ajuntament per fer seguiment de les obres de la nova àrea de joc, el segon grup va preparar una entrevista per fer a l’equip responsable de la campanya de civisme i, el tercer grup, es va dedicar a llegir i classificar les butlletes que s’han recollit a través de les Bústies del Consell. Aquest darrer grup ha pogut comprovar que els infants tenen moltes coses a dir i a proposar per millorar la ciutat. A les properes sessions de treball s’han compromès a fer-les arribar a l’Ajuntament i entre les propostes que han sorgit,  han plantejat entrevistar-se amb les regidories de cada districte.

En la segona part del matí vam comptar amb la participació de l’equip de la Unitat de Seguretat, Civisme i Convivència de l’Ajuntament, i el grup d’agents cívics que treballa cada dia als barris per fer efectiva la campanya “Ser cívic és guai”. El Consell de Nois i Noies de l’Hospitalet ha refermat el seu compromís de prendre part activa en la campanya implicant les seves escoles en el seu impuls.

Durant els propers mesos, els consellers i les conselleres presentaran la campanya a les seves escoles i reflexionaran conjuntament sobre valors com l’empatia, el civisme, entre altres, per fer-ho tindran el suport dels agents cívics. A final de curs es preveuen intervencions reals en diferents punts de la ciutat (carrers, places, parcs...), per detectar conductes incíviques i recollir idees i propostes dels infants per millorar-les.
 

Últimes notícies

Veure imatge de  Oferta cultural i esportiva a la ciutat a l’agost (nova finestra)
Veure imatge de  Obres de millora a la rambla de la Marina amb la travessia Industrial (nova finestra)
Veure imatge de  Obres que comencen a l’agost a L’Hospitalet  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400