Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Bellvitge acollirà la Transplant Run, una cursa solidària amb els malalts de ronyó (nova finestra)
26/11/2021 12:45:00
Esport solidari

Bellvitge acollirà la Transplant Run, una cursa solidària amb els malalts de ronyó

Els diners recollits es destinaran a diferents projectes relacionats amb la donació i trasplantaments d’òrgans a Catalunya

El 18 de desembre, els carrers de Bellvitge s’ompliran de corredors amb la Transplant Run, una cursa solidària organitzada per l’Associació de Malalts de Ronyó de Catalunya (ADER), una entitat amb 45 anys de trajectòria que dona suport i solucions a aquest col·lectiu.

La Transplant Run té com a objectius sensibilitzar la ciutadania vers la donació d’òrgans i donar visibilitat a tots els col·lectius que intervenen a Catalunya en els trasplantaments, un model de gestió reconegut arreu del món per la seva excel·lència mèdica i social. En aquest sentit, ADER destaca tant la feina dels professionals de la sanitat com la d’altres col·lectius que intervenen en el complex procés dels trasplantaments, com ara jutges, companyies aèries, transportistes, policies, bombers...

La cursa, que començarà a les 10 hores, disposa de dos recorreguts: un de cinc quilòmetres, amb un màxim de 4.000 corredors, i un altre d’un quilòmetre, dirigida als infants acompanyats dels seus pares i mares. La voluntat és que la cursa esdevingui una festa esportiva, solidària i familiar. Les donacions es poden fer a través de la inscripció a la cursa, amb dorsal 0 i a benefici de projectes de donació i trasplantament a Catalunya.

Els diners recollits es destinaran a diferents projectes relacionats amb la donació i trasplantaments d’òrgans a Catalunya. Els projectes els decidirà un comitè d’experts integrat per Jaume Tort, president de l’Organització Catalana de Trasplantaments; Francesc Moreso, cap de la Unitat de Trasplantament Renal de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i president de la Societat Catalana de Trasplantaments; Josep M. Campistol, director general de l’Hospital Clínic; Joan Fabregat, cap de la secció de Cirurgia General de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i Javier Altemir, pacient trasplantat. Una part de la recaptació, 3.000 euros, aniran a parar a una associació de pacients.

Més informació: www.transplantrun.cat/

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400