Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Núria Marín destaca que L’Hospitalet reforça la seva posició com a motor econòmic amb l’ampliació de Fira de Barcelona (nova finestra)
04/12/2023 15:00:00
Promoció Econòmica

Núria Marín destaca que L’Hospitalet reforça la seva posició com a motor econòmic amb l’ampliació de Fira de Barcelona

El nou recinte amplia la seva capacitat en 60.000 m2 per consolidar-se en l’elit mundial de les instal·lacions firals

Avui, s’ha posat la primera pedra del nou pavelló del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. El futur edifici, de grans dimensions, ampliarà en un 25 % la superfície d’exposició d’aquest recinte i farà possible que les instal·lacions passin dels 240.000 m2 actuals als 300.000 m2.

A l’acte de col·locació de la primera pedra hi han participat les sis institucions que formen part de l’accionariat de Fira 2000, societat promotora del projecte     —la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de L’Hospitalet i Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Barcelona—, a més de la mateixa Fira de Barcelona.

Amb aquest nou equipament, Fira de Barcelona reforça la seva posició en l’elit mundial del sector i assoleix la dimensió necessària per competir amb els principals recintes firals europeus. “Fira de Barcelona i L’Hospitalet són sinònim de motor econòmic. L’any 2001, just abans de començar les obres d’urbanització de la plaça d’Europa, L’Hospitalet tenia uns 60.000 llocs de treball localitzats. El 2011, ja amb la Fira de Barcelona Gran Via funcionant, n’eren 75.000, i avui ja en són 105.000. Fa més de 20 anys, la meva ciutat no tenia ni un sol llit d’hotel i avui puc dir que tenim més de 700.000 pernoctacions anuals a L’Hospitalet”, ha explicat Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet, durant l’acte.

L’acte de col·locació de la primera pedra ha estat encapçalat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i també hi han participat l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret; l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i els presidents de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu; de Fira de Barcelona, Pau Relat, i de Fira 2000, Josep Maria Vilarrúbia.

60.000 m2 distribuïts en dues plantes

El futur pavelló, denominat Hall Zero, sumarà 60.000m2 a l’actual recinte amb dues plantes de superfície expositiva. A més, s’hi afegeix una torre annexa per a oficines i serveis que també construirà Fira 2000, on s’ubicaran espais per donar suport a les activitats econòmiques derivades de l’activitat firal. El nou espai es comunicarà amb el recinte actual mitjançant un pas elevat que donarà continuïtat a la passarel·la que connecta tots els pavellons del recinte de Gran Via.

L’edifici s’organitzarà en tres parts. La primera serà la zona del vestíbul i d’accés a les àrees expositives i els espais d’atenció al client, amb un centre de congressos i zones amb sales de reunions vinculades a l’ús firal. També formarà part d’aquesta zona l’esmentada torre d’oficines d’ús administratiu. La segona zona serà la del pavelló expositiu, i, finalment, a la part posterior de la parcel·la es preveu el tercer bloc de l’edifici, que inclourà un moll de càrrega soterrat amb ús per a aparcament de vehicles firals i emmagatzematge.

Al marge de l’increment de la superfície expositiva, les futures instal·lacions també destaquen per la seva funcionalitat, solucions tecnològiques i la construcció sobre la base de criteris de sostenibilitat.

“Amb aquesta ampliació, la Fira passa a situar-se al primer nivell dels recintes firals mundials i L’Hospitalet es consolida com a segon motor econòmic de Catalunya. I s’hi sumarà properament el Bioclúster d’Innovació i Salut de Bellvitge, que ens convertirà en la capital de la biomedicina del sud d’Europa, generarà 50.000 llocs de treball i facturarà més de 7.000 milions d’euros, l’1,86 % del PIB anual de Catalunya”, ha afirmat Núria Marín.

El projecte d’ampliació de Fira de Barcelona Gran Via té un pressupost de 323 milions d’euros i, d’acord amb el calendari, es preveu la inauguració del recinte el 2026. S’ubica entre els municipis de Barcelona i L’Hospitalet i actualment està format per vuit pavellons d’exposició.

“L’ampliació és una aposta de futur que donarà continuïtat a grans esdeveniments internacionals com el Mobile World Congress o l’ISE, possibilitarà el creixement dels salons actuals i permetrà també tenir la capacitat d’acollir diversos esdeveniments alhora”, ha dit Núria Marín.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400