Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

30/04/2019
Ple municipal

Declaració institucional per abordar la violència sexual envers la infància

El Ple reconeix la tasca educativa realitzada per l’Escola Patufet Sant Jordi durant els darrers 50 anys   Compromís dels partits polítics de no donar suport a un futur govern municipal on participi cap partit que justifiqui o empari la violència
Veure imatge de  Declaració institucional per abordar la violència sexual envers la infància (nova finestra)
El Ple municipal ha fet una declaració institucional per l’abordatge integral de les violències sexuals a la infància. El text manifesta la condemna de l’Ajuntament de L'Hospitalet a totes les violències sexuals contra infants i, en el cas de les produïdes en l’àmbit educatiu religiós, n’espera la condemna per part de la cúpula de l’Església catòlica.

La declaració dóna suport als acords de la Moció 72/XII aprovada a la sessió del Parlament de Catalunya del passat 4 d’abril i insta als governs de la Generalitat i de l’Estat a donar compliment íntegre i urgent dels acords adoptats i de la formació de la comissió d’investigació que investigui els casos que s’han denunciat d’abusos dins el sistema educatiu. A la sessió ha assistit Manuel Barbero, president de l’associació Mans Petites, entitat per la prevenció dels abusos a menors i la seva protecció, que té la seva seu social al barri de Santa Eulàlia.

Mocions aprovades

A l’apartat de mocions, el Ple municipal ha aprovat per unanimitat, a proposta de PSC, ICV-EUiA-PIRATES i ERC amb l’adhesió de CiU i CUP-PA, la moció de reconeixement a la tasca educativa realitzada al llarg de cinquanta anys per l’Escola Patufet Sant Jordi-Francesc Batallé i Aragonès. El text afirma que l’escola “ha estat un referent en la defensa del model educatiu d’escola pública, catalana, laica, inclusiva i de qualitat, compromesa amb la ciutat, en constant renovació i que no deixa de vetllar per la qualitat del model d’ensenyament públic de L’Hospitalet”. També ha pres la paraula un representant de l’AMPA de l’Escola Patufet Sant Jordi, que ha rebut el reconeixement i el suport del plenari.

També ha tingut el suport unànime el text presentat per la CUP-PA amb l’adhesió de PSC, ICV-EUiA-PIRATES, ERC i CiU, que recull el compromís dels partits polítics signants de no donar suport a un futur govern municipal on participi cap partit que justifiqui o empari la violència per motius de naixement, raça, sexe, orientació sexual, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social. El passat desembre de 2018 el Ple municipal ja va aprovar per unanimitat la moció per declarar L’Hospitalet ciutat antifeixista, presentada pel grup municipal del PSC.

CiU, amb l’adhesió de la CUP-PA, ha presentat una moció perquè l’Ajuntament faci complir la normativa sobre accessibilitat al servei de bicisharing. S’insta l’Ajuntament de L’Hospitalet a donar compliment immediat de les prescripcions de la síndica de greuges de L’Hospitalet sobre les bicicletes compartides a L’Hospitalet i que reflecteix a la Resolució final 23/2019, de 28 de març de 2019. S’ha aprovat per unanimitat.

A l’apartat de mocions individuals, a iniciativa d’ICV-EUiA-PIRATES s’ha aprovat per unanimitat la moció per lluitar contra la criminalització dels i de les joves adolescents migrats sols. El text demana dotar econòmicament l’estratègia catalana d’acollida i integració.

Per finalitzar, també s’han aprovat les següents iniciatives presentades per ERC: la moció en suport a les mobilitzacions amb motiu de l’1 de maig; la moció per la implantació de zones wi-fi per l’accés a internet en parcs, places i espais públics de L’Hospitalet, i la moció per l’establiment de mesures per afavorir la inspecció tècnica d’edificis a la ciutat.

Últimes notícies

Veure imatge de  Fundació Arranz–Bravo, 10 anys (nova finestra)
Veure imatge de  Lliurament de diplomes EntreJoves (nova finestra)
Veure imatge de  Nova edició de la Cursa de les Empreses   (nova finestra)
Veure imatge de  El Centre de Dansa de Catalunya representa El Trencanous per a més de 1.500 escolars   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400