Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet millora l’enllumenat públic amb la substitució de 5.200 punts de llum per tecnologia led (nova finestra)
24/02/2023 10:10:00
Millora de l'espai públic

L’Hospitalet millora l’enllumenat públic amb la substitució de 5.200 punts de llum per tecnologia led

Es canvien les 2.800 lluminàries de descàrrega de Bellvitge i Gornal, les 1.400 de tipus globus de tota la ciutat i 1.000 de tipus viari a Can Serra, la Florida i Pubilla Cases; en total, el 23 % de les actualment instal·lades

Aquesta setmana l’Ajuntament ha començat a caviar les 2.800 lluminàries de descàrrega de Bellvitge i Gornal per tecnologia led. Amb aquesta actuació L’Hospitalet continua amb la millora del sistema d’il·luminació de carrers, places i espais públics de la ciutat, després de la gran renovació general de l’enllumenat públic duta a terme l’any 2018 i de diverses actuacions realitzades els darrers anys.

L’Ajuntament destina ara 1,5 milions d’euros per substituir 5.200 punts de llum d’arreu de la ciutat per lluminàries led i canviar columnes deteriorades de l’enllumenat públic.

L’objectiu de l’actuació és aconseguir un espai públic millor i de més qualitat, adequant els nivells lumínics als usos dels diferents carrers i zones de la ciutat, i amb criteris de sostenibilitat energètica i manteniment preventiu.

Així, es canvien a tecnologia led les 2.800 lluminàries de descàrrega de Bellvitge i Gornal, les 1.400 de tipus globus de tota la ciutat i 1.000 de tipus viari als barris de Can Serra, la Florida i Pubilla Cases. En total, el 23 % de les lluminàries instal·lades actualment a la ciutat.

Amb aquesta operació s’assolirà una millor il·luminació de l’espai públic i un estalvi energètic anual d’1.411.704 quilowatts hora, equivalent a reduir 679 tones d’emissions de diòxid de carboni (CO2).

El projecte de millora de l’enllumenat públic també inclou el manteniment preventiu, amb el canvi d’un centenar de columnes i suports de fanals en avançat estat d’oxidació arreu de la ciutat.

Els treballs duts a terme els darrers anys per l’Ajuntament per millorar la il·luminació de carrers i espais públics de L’Hospitalet tenen com a objectiu assolir un bon nivell de confort i garantir un ambient segur i còmode a la ciutadania.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400