Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Tardes de blues amb conferències i concerts a L’Hospitalet (nova finestra)
01/06/2023 10:15:00
Cultura

Tardes de blues amb conferències i concerts a L’Hospitalet

Els dimecres de juny i setembre a la Biblioteca Central Tecla Sala

La Biblioteca Central Tecla Sala bategarà durant els dimecres de juny i setembre al ritme de blues amb el cicle “Blues x tu!” amb conferències, concerts i col·loquis al voltant d’aquest gènere musical. Aquesta activitat, de caràcter gratuït, està organitzada conjuntament amb la Societat de Blues de Barcelona i tindrà lloc a partir de les 19 hores.

El cicle s’iniciarà dimecres, 7 de juny, amb la conferència “Chicago South Side Blues” de Miquel Abella, expert i divulgador del blues reconegut amb el Premi Big Bill Broonzy 2023 durant el darrer cicle de Primavera in Black a L’Hospitalet. Abella farà un repàs a les figures més destacades del blues de Chicago. En la part musical trobarem tres figures com Víctor Puertas, Chino i Balta Bordoy.

El següent dimecres, 14 de juny, Dani Nel·lo, acompanyat per Héctor Martín, Ivan Kovacevic i Anton Jarl ens parlaran del “Saxofonisme salvatge”, una conferència-concert sobre l’evolució dels saxofonistes, des de les big bands fins al soul.

El dimecres 21 de juny el cicle continuarà amb “El Blues d’Elles”, una conferència-concert que farà un recorregut per les dones més importants del blues clàssic dels anys 20 i 30 amb Queralt Albinyana, Tota, Martín J. Merino i Óscar Hita. L’últim dimecres del mes gaudirem de “Discovering Robert Johnson”, a càrrec de The Rusties (Miquel Grifell, Manel Gaspar, Miquel Pascal i Àngel Abad), que ens descobriran aquesta figura, de la qual es diu que “va fer un pacte amb el diable”, de manera molt pedagògica.

Després de l’estiu, el cicle continuarà el dimecres 6 de setembre amb “American Folk Blues Festival a BCN” on l’arqueòleg i historiador Ot Ordeig ens parlarà de les gires que feien alguns músics americans per Europa durant els anys 60 i 70. En aquesta ocasió, la part musical anirà a càrrec de Carla Sunday, Cristian “Poyo” Moya i Eduardo Introcaso.

El blues continuarà una setmana després amb la conferència “Aspectos de la vida de la mujer afroamericana según las cantantes de blues, 1920-1940”, a càrrec de Roser I. Valls que parlarà sobre els aspectes sociològics de les lletres en clau femenina. L’acompanyaran Míriam Aparicio, Memi Sillah i Matías Míguez.

El dimecres 20 de setembre tindrà lloc  un taller de vinils, a càrrec de Jordi Prat, adreçat a joves per descobrir tant la part artística com la física d’aquest suport. En la part musical, tindrem un concert de Martín Burguez, Alberto Burguez i Oriol Fontanals. Finalment, el cicle conclourà amb “Rebeldes y transgresoras. Las reinas del rhythm & blues”, a càrrec de Manolo López Poy i amb el concert de Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell.

La Biblioteca Central Tecla Sala acull un fons documental de blues creat conjuntament amb la Societat de Blues de Barcelona l’any 2006, amb l’objectiu de fomentar el blues i la música afroamericana. L’any 2012 va ser declarat Fons Europeu del Blues per l'European Blues Union.

La biblioteca programa periòdicament activitats de difusió: concerts, exposicions, conferències musicals per escolars, xerrades i visites guiades al fons, així com assessorament per treballs de recerca o de final de grau.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400