Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

22/01/2019
Educació

Grup Promotor/Santillana i Ajuntament de L’H atorguen els Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet  

Veure imatge de  Grup Promotor/Santillana i Ajuntament de L’H atorguen els Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet   (nova finestra)

Escola Sant Jaume de la FEP, Institut Bisbe Berenguer i Associació Educativa Itaca guanyadors del premi, cadascun en la seva categoria

 El premi, valorat en 950 euros, permet adquirir material del catàleg de l’editorial Santillana

Els centres Canigó, Esclat i Dolmen  han quedat finalistes


L’editorial Grup Promotor/Santillana, amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha lliurat avui al Saló de Plens de l’Ajuntament els Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet 2018, en la seva primera convocatòria. L’objectiu d’aquests nous premis és reconèixer la tasca dels centres educatius i de les entitats socials de la ciutat que fan accions solidàries destinades al barri per millorar la qualitat de vida de la comunitat.

Els Premis ApS Ciutat de L’Hospitalet també volen reivindicar les pràctiques d’ApS com a eina d’èxit educatiu i de compromís social, i contribuir a enfortir i a difondre una cultura participativa, solidària i de compromís cívic, estimulant la divulgació i la implementació de l’ApS.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha presidit el lliurament dels premis i ha destacat el valor educatiu i cívic d’aquests guardons, entre el jovent. A l’acte, també ha assistit el gerent de l’Àrea Mediterrània del Grup Promotor/Santillana, Artur Vidal, i el tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells.

Els centres Escola Sant Jaume de la FEP amb “Aprenem ajudant”; Institut Bisbe Berenguer amb Conèixer és estimar”, i Associació educativa Itaca amb “Viatjant per la realitat”, són els guanyadors de l’edició dels Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet. Tres centres premiats, respectivament, en les categories d’educació infantil i primària, educació secundària obligatòria i ensenyaments postobligatoris. Durant l’acte també s’han lliurat tres diplomes als tres centres Canigó, Esclat I Dolmen que han quedat  finalistes.

Cada centre guanyador, segons l’etapa formativa, escollirà material didàctic valorat en 950 euros, que proporciona l’editorial Santillana de tot el seu catàleg en català, castellà, anglès i francès.

Un total de catorze centres s’han presentat a la convocatòria 2018 que ha estat oberta a la participació dels centres educatius de la ciutat de L’Hospitalet —públics, concertats, dels nivells d’infantil, primària, ESO i ensenyaments postobligatoris— i de les entitats socials de la ciutat —d’educació no formal, moviments i associacions juvenils, entitats d’educació en el lleure i agrupaments escolta, associacions de voluntariat, mediambientals, culturals...— que havien d’haver finalitzat un projecte d’aprenentatge servei durant  l’any 2018.

L’Hospitalet va rebre l’any 2016 el Premi Ciutats Educadores a les Bones Pràctiques de Convivència, que atorga l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Aquest premi reconeix la implementació de la metodologia ApS que des de fa deu anys es du a terme als centres educatius de la ciutat. A més, al final del 2017 L’Hospitalet va ser la seu de la 10a Trobada Estatal d’ApS.

El Grup Promotor/Santillana, amb seu a L’Hospitalet des del gener del 2017, té entre els seus objectius fomentar la cultura, contribuir a l’educació i la formació per al desenvolupament de les persones, i impulsar valors com el pluralisme, la tolerància, la protecció del medi ambient i la defensa de la pau.


Últimes notícies

Veure imatge de 	Es presenta l’estudi diagnòstic L’Hospitalet, ciutat amiga  de les persones grans (nova finestra)
Veure imatge de  Alumnes de 22 escoles participen en la 24a edició de la Lliga dels llibres (nova finestra)
Veure imatge de 	Núria Marín: “Amb la seva ampliació a L’Hospitalet, Fira de Barcelona jugarà en la primera divisió mundial de les fires i congressos” (nova finestra)
Veure imatge de 	Acte de reconeixement als  Voluntaris de L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400