Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

09/05/2018

Segona edició del projecte integrador "El criquet ens uneix"

Més de 100 alumnes participen en la jornada final
Veure imatge de  Segona edició del projecte integrador "El criquet ens uneix" (nova finestra)
La iniciativa consisteix que un grup d'alumnes d'origen indi i pakistanès, que coneixen el joc i les regles del criquet, aprenen el vocabulari bàsic d'aquest esport en català per després ensenyar la normativa als seus companys i companyes, a més d'organitzar activitats i petits partits. El projecte aconsegueix donar visibilitat a diferents cultures, afavoreix la convivència, millora el català de l'alumnat, trenca estereotips de gènere i pràctica esportiva i ofereix eines per a la prevenció i gestió de conflictes.

L'origen del projecte sorgeix de la demanda de fer activitats en català per a famílies d'origen indi i pakistanès de l'Escola Pere Lliscart, petició que va ser atesa pel Centre de Normalització Lingüística de L'Hospitalet. A partir d'aquí, es va iniciar un taller de criquet, elaborant a més un document amb la normativa en català, ja que no existia vocabulari oficial.

Els instituts Europa, Rubió i Ors, Eduard Fontserè i Eugeni d'Ors han estat els quatre centres que durant tot l'any han dut a terme aquest projecte d'integració a través de l'esport. Han estat implicades, a més, la Regidoria d'Educació; l'Àrea de Seguretat, Convivència i Civisme; el Negociat de Salut Comunitària; el Servei d'Esports i Joventut; i l'Associació de Joves per la Igualtat i la Solidaritat.
 
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400