Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

09/05/2018

Segona edició del projecte integrador "El criquet ens uneix"

Més de 100 alumnes participen en la jornada final
La iniciativa consisteix que un grup d'alumnes d'origen indi i pakistanès, que coneixen el joc i les regles del criquet, aprenen el vocabulari bàsic d'aquest esport en català per després ensenyar la normativa als seus companys i companyes, a més d'organitzar activitats i petits partits. El projecte aconsegueix donar visibilitat a diferents cultures, afavoreix la convivència, millora el català de l'alumnat, trenca estereotips de gènere i pràctica esportiva i ofereix eines per a la prevenció i gestió de conflictes.

L'origen del projecte sorgeix de la demanda de fer activitats en català per a famílies d'origen indi i pakistanès de l'Escola Pere Lliscart, petició que va ser atesa pel Centre de Normalització Lingüística de L'Hospitalet. A partir d'aquí, es va iniciar un taller de criquet, elaborant a més un document amb la normativa en català, ja que no existia vocabulari oficial.

Els instituts Europa, Rubió i Ors, Eduard Fontserè i Eugeni d'Ors han estat els quatre centres que durant tot l'any han dut a terme aquest projecte d'integració a través de l'esport. Han estat implicades, a més, la Regidoria d'Educació; l'Àrea de Seguretat, Convivència i Civisme; el Negociat de Salut Comunitària; el Servei d'Esports i Joventut; i l'Associació de Joves per la Igualtat i la Solidaritat.
 

Últimes notícies

Veure imatge de  Oferta cultural i esportiva a la ciutat a l’agost (nova finestra)
Veure imatge de  Obres de millora a la rambla de la Marina amb la travessia Industrial (nova finestra)
Veure imatge de  Obres que comencen a l’agost a L’Hospitalet  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400