Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

15/07/2020 15:35:00
Esports

Nou skatepark al barri de Gornal

La instal·lació, reclamada pels aficionats de l’skate de la ciutat, s’ha construït al costat del Poliesportiu Municipal Gornal
Veure imatge de Nou skatepark al barri de Gornal (nova finestra)

L’Hospitalet compta amb un nou skatepark per a la pràctica de l’skate i altres modalitats d’esports urbans, que s’ha construït al costat del Poliesportiu Municipal Gornal, a l’illa situada entre els carrers de Can Trias, de Narcís Monturiol i de l’Aprestadora. Les obres van començar al gener i han tingut un pressupost d’adjudicació de 117.000 euros. L'alcaldessa, Núria Marín, ha visitat aquest matí el nou espai.

La instal·lació ocupa una superfície total de 635,45 metres quadrats, dels quals 579,15 metres quadrats són zona patinable polivalent, en un rectangle de 44,5 metres de llarg i 13 metres d’ample dotat amb escales, plataformes, plans inclinats, baranes i altres elements adaptats per a la pràctica d’aquest esport.

L’skatepark Gornal té tres espais: zona bowl, zona street i zona quarter amb rampa perquè els usuaris puguin realitzar els diferents exercicis o trucs propis d’aquest esport de carrer, i s’ha ideat perquè també pugui ser utilitzat com a pista d’iniciació a les diverses pràctiques sobre rodes: monopatins, scooters (monopatins amb manillar), bicicletes i rollers (patins).

Per minorar els riscos de la pràctica d’aquest esport i millorar la seguretat de tots els usuaris, la utilització de la instal·lació estarà regulada per un reglament d’ús. Entre altres normes, els menors de 10 anys hi hauran d’anar acompanyats d’un adult, es recomana l’ús de proteccions pròpies de l’activitat (casc, genolleres, colzeres i canelleres) i no es permeten elements aliens a aquesta pràctica esportiva que puguin causar danys a persones i estructures.

L’actuació es completa amb la instal·lació de bancs, papereres i mesures de protecció de l’entorn,  a més de la millora de la zona d’aparcament pròxima.

La construcció d’aquest equipament lúdic i esportiu, d’accés lliure, havia estat reclamada pels aficionats de l’skate de la ciutat i el projecte, treballat en diverses reunions amb els tècnics municipals, s’ha fet amb la seva participació i la de l’associació de veïns de Gornal.

L’actuació s’emmarca dins l’objectiu de l’Ajuntament de satisfer les necessitats esportives i d’oci de la ciutadania, donar resposta a l’increment de la pràctica de l’esport i fomentar activitats lúdiques, recreatives, educatives i de socialització.


També és prevista la ubicació d’una instal·lació d’aquestes característiques al parc de la Torrassa. El primer skatepark de L’Hospitalet es va construir l’any 2011 al parc de la Cabana, al barri de Sant Josep.

Últimes notícies

Veure imatge de Treballs nocturns de fumigació contra l’escarabat de l’om a la zona sud de la ciutat (nova finestra)
Veure imatge de Trobat un refugi de la Guerra Civil durant les obres de construcció de l’Escola Ernest Lluch, a la Torrassa (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet convocarà al setembre 25 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana (nova finestra)
Veure imatge de L'Hospitalet compta des d'avui amb 38 nous agents de la Guàrdia Urbana (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400