Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

22/05/2020 10:15:00
Formació

Obert el termini per sol·licitar les beques per a estudis no obligatoris homologats de Planeta Formació i Universitats

380 beques per a estudis de formació professional, formació contínua, màster i postgrau
Veure imatge de Obert el termini per sol·licitar les beques per a estudis no obligatoris homologats de Planeta Formació i Universitats (nova finestra)

L’Ajuntament de L’Hospitalet, en col·laboració amb el Grupo Planeta i la seva divisió Planeta Formació i Universitats, obre una nova convocatòria de places becades per a la realització d’estudis homologats no obligatoris. El període per presentar les sol·licituds és obert fins a l’1 de juliol. La finalitat d’aquests ajuts és millorar el nivell formatiu del jovent de la ciutat i facilitar la seva inserció social i laboral.

Són un total de 380 beques per a 134 cursos de formació professional, formació contínua, màster i postgrau, distribuïts en 10 àrees temàtiques: administració i finances; disseny; educació infantil; gestió d’empreses; salut, benestar i assistència; informàtica; logística i operacions; màrqueting i comercial, recursos humans, i audiovisuals. La dotació econòmica de beques per a aquesta convocatòria suma un total d’1.344.470 euros.

Com en les anteriors convocatòries, hi ha dos tipus de beques: les municipals i les de responsabilitat social corporativa (RSC) del centre de Planeta Formació i Universitats de L’Hospitalet. Les beques municipals cobreixen el 100 % del cost dels estudis i són exclusivament per a veïns i veïnes de L’Hospitalet majors de 16 anys. Les beques de responsabilitat social cobreixen el 50 % del total dels estudis i s’adrecen, preferentment, a veïns de la ciutat majors de 16 anys.

En els dos tipus de beques hi ha quatre modalitats: modalitat A, per cobrir les despeses dels cursos homologats de formació professional i contínua recollits en el catàleg de Planeta Formació i Universitats; modalitat B, per cobrir les despeses dels cursos de formació universitària, nivells de postgrau o màsters; modalitat C, per cobrir les despeses dels cursos de reciclatge destinats a professorat de formació professional, i modalitat D, per cobrir les despeses dels cursos de l’escola de negocis.

Els criteris i barems per donar les beques tindran en compte criteris econòmics i acadèmics de les persones sol·licitants i la residència a la ciutat, entre d’altres.

Des que es va engegar aquest programa de beques 100 %, ja ha beneficiat 546 persones per un valor entregat de 2.783.548 euros. Pel que fa a les beques de responsabilitat social, han beneficiat 73 persones per un valor entregat de 636.445 euros.

Des de 2017, Planeta Formación y Universidades imparteix a L’Hospitalet estudis de Formació Professional i contínua, d’especialització i postgraus, en les modalitats presencial, semipresencial i online.

El llistat amb l’adjudicació provisional de les beques es farà públic el 6 de juliol. Trobareu tota la informació recollida a http://beques.l-h.cat 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400