Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

22/03/2019

Presentació de les 17 cooperatives de primària del programa Cultura emprenedora a l’escola de L’Hospitalet 

Hi participen 418 alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles Milagros Consarnau, Bernat Desclot, Pompeu Fabra, Provençana, Frederic Mistral, Paco Candel, Gornal, la Marina, Bellvitge i Bernat Metge
Veure imatge de  Presentació de les 17 cooperatives de primària del programa Cultura emprenedora a l’escola de L’Hospitalet  (nova finestra)
L’Institut Bisbe Berenguer ha acollit aquest matí,  22 de març, la presentació de les disset cooperatives escolars de primària que participen en el programa Cultura emprenedora a l’escola (CUEME) i que, per vuitè any, impulsa l’Ajuntament.

Enguany hi participen 418 alumnes de cinquè i sisè de primària de deu escoles de la ciutat: Milagros Consarnau, Bernat Desclot, Pompeu Fabra, Provençana, Frederic Mistral, Paco Candel, Gornal, la Marina, Bellvitge i Bernat Desclot. En el decurs de l’acte, s'ha lliurarat a l’alumnat el document que acredita la creació de l’empresa cooperativa per tal que quedi constituïda.

Les cooperatives creades i que s'han presentat aquest matí són les següents:

• Milagros Consarnau: FANTÀSTIC ART i MILAGROS CONSARNAU
• Pompeu Fabra: POMPEU POWER i POMPEU BON PREU
• Bernat Desclot: BERNATCOOP
• Provençana: UNA ALTRA COOP AL MÓN
• Frederic Mistral: THE FREDERICS i THE FREDERIC TEAM
• Escola Paco Candel: PACO&COMPANY, CANDEL CRAFT.COM i PACO ARTS.CAT
• Gornal: ELS VENDROS DEL GORNAL
• La Marina: KIDS EN ACCIÓ i COOPERTIVA CREATIVA P.T.
• Bellvitge: C & B
• Bernat Metge: 5È ART i COOPERANENS

Per als seus projectes de cooperatives, els i les alumnes han comptat, un any més, amb la col•laboració dels estudiants de quart grau superior en disseny gràfic de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella, que han impartit tallers sobre disseny corporatiu als alumnes de 5è i 6è de primària de les cooperatives escolars participants.

El 22 de maig els escolars vendran els productes realitzats per les cooperatives en dos mercats diferents: la plaça de Pius XII, per a les escoles i els instituts de Santa Eulàlia; i el “mercadillo” de Bellvitge, per als centres educatius de Bellvitge. Aquest curs, per primer cop, cinc instituts de secundària —Bisbe Berenguer, Santa Eulalia, Llobregat, Bellvitge i Europa— han creat també les seves cooperatives dins el projecte EJE (Empresa Jove Europea).

Cultura emprenedora a l’escola és un projecte que promou la Diputació de Barcelona i té com a objectiu fomentar la cultura emprenedora en els alumnes del cicle superior d’educació primària per mitjà de l’adquisició de competències bàsiques, com ara exercitar i fomentar l’autonomia personal, aprendre a emprendre, tractar la informació, matemàtiques, llengua i eines digitals, negociació i resolució de problemes.

La presentació de les cooperatives i el lliurament dels carnets de cooperativistes tindrà lloc demà, 22 de març, a les 9.30 hores, a l’Institut Bisbe Berenguer (carrer de l’Aprestadora, 49).

 

Últimes notícies

Veure imatge de  David Monthiel rep dissabte el Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  Avui engega el festival d’innovació tecnològica L’Hospitalet-XR (nova finestra)
Veure imatge de  Els infants de les escoles aprenen a esmorzar bé (nova finestra)
Veure imatge de  Ofrena institucional al president Companys (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400