Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Recepció als 17 infants sahrauís que passen l’estiu a L’Hospitalet (nova finestra)
10/07/2024 19:30:00
Cooperació

Recepció als 17 infants sahrauís que passen l’estiu a L’Hospitalet

L’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara en coordina l’estada amb el suport de l’Ajuntament

Un any més, infants sahrauís procedents dels campaments de refugiats de Tindouf, Algèria, passen els mesos de juliol i agost a L’Hospitalet amb famílies acollidores de la ciutat. Aquest estiu, són 17 infants -11 nens i 6 nenes- d’entre 9 i 11 anys, 16 dels quals ja havien fet una estada anterior a la ciutat.

L’alcalde, David Quirós, ha rebut aquesta tarda els infants i les famílies acollidores al Palauet de Can Buxeres, en un acte en què també hi han assistit el president de l’Associació L’Hospitalet amb el Sàhara, Pedro Pérez; el representant del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya; representants de les ONG Medicus Mundi, Enginyers sense Fronteres, Agermanaments sense Fronteres, Solidaritat UB i l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS), i representants de grups polítics municipals.

L’estada dels infants a la ciutat l’organitza l’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara,  amb el suport de l’Ajuntament. L’objectiu principal és allunyar-los durant dos mesos de les dures condicions de vida als campaments de refugiats del desert algerià, complementar l’alimentació que tenen durant la resta de l’any i oferir-los atenció mèdica.

Durant els mesos d’estiu, els infants conviuen amb altres nois i noies, participen en activitats i sortides i acudeixen a visites mèdiques, entre les quals una consulta oftalmològica per iniciar tractaments en cas de lesions o malalties visuals. Es tracta d’un reconeixement mèdic complet per detectar possibles problemes de salut i pal·liar diverses malalties derivades de la desnutrició i de les condicions climatològiques del desert.

Amb els anys, s'ha demostrat que els nens i nenes sahrauís que han passat l'estiu amb les famílies d’acollida estan millor preparats per resistir malalties que aquells infants que no han sortit mai dels campaments.

Des de 1990, l’Ajuntament col·labora amb aquesta iniciativa fent tasques de difusió per sensibilitzar la ciutadania sobre la situació que viuen els infants sahrauís als camps de refugiats, i també amb les diverses activitats organitzades durant l’any per l’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400