Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

04/05/2018

El Consell de Nois i Noies de primària es reuneixen amb les regidories de districte de la ciutat

Han fet arribar les propostes recollides en les "Bústies del Consell"
Veure imatge de  El Consell de Nois i Noies de primària es reuneixen amb les regidories de districte de la ciutat (nova finestra)
El Consell de Nois i Noies – primària, al mes d’abril,  ha tingut l’oportunitat de reunir-se amb les diferents regidories de districte de la  ciutat per compartir el contingut de les butlletes de les "Bústies del Consell" que s'han recollit fins ara.

El projecte de les bústies es va posar en marxa fa dos cursos amb l'objectiu de fomentar la participació dels infants a la ciutat a través del Consell. Es tracta d’un mecanisme que serveix perquè els infants de primària puguin expressar la seva opinió i comunicar aquells aspectes de la ciutat que els preocupen. De moment, aquestes bústies estan instal•lades des del curs passat a les 17 escoles que formen part del Consell.

S’han realitzat 4 trobades i hem comptat amb la participació de regidors i coordinadors/es dels districtes I, II, IV, V i VI. Les consellers i els consellers van lliurar-los una carpeta que contenia al voltant de 300 butlletes i un resum de les principals propostes, millores i felicitacions que expressen els infants.

La brutícia als carrers i les caques de gossos són algunes de les qüestions que pensen que s’ha de millorar força. Però també estan preocupats per les barreres arquitectòniques al barri de Bellvitge, o la inseguretat ciutadana a la Florida, o la manca d’espais públics al barri de Collblanc. Proposen que hi hagi més espais verds i llocs per jugar a la pilota i practicar esports; ampliar els carrils bici; que els Pipi Cans estiguin més allunyats dels parcs i de les terrasses; o posar wifi gratuïta a tota la ciutat, entre d’altres. També van felicitar a l’ajuntament perquè els agrada la seva ciutat o perquè han posat més papereres a la plaça de l’ajuntament.

La interlocució amb les regidories ha resultat una experiència molt positiva i enriquidora. Els consellers i les conselleres, en la seva funció representativa dels infants, han pogut traslladar la seva veu a les autoritats i se’ls va escoltar amb molt d’interès. Una bona mostra que el Consell és un espai viu de participació ciutadana dels infants a través del qual, exerceixen els seus drets i responsabilitats socials.

El Consell va demanar que els anessin informant de les mesures que es prenguessin a partir d’aquestes converses i van remarcar la importància que l’alcaldessa hi estigués al corrent.

Últimes notícies

Veure imatge de  L’Hospitalet incrementa un 16% de mitjana la recollida selectiva de residus (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín: “El problema de l’habitatge només se solucionarà amb el consens de totes les institucions” (nova finestra)
Veure imatge de  Detinguts dos homes per tràfic de drogues en un local de la ronda de la Via   (nova finestra)
Veure imatge de  La remodelació del Poliesportiu Fum d’Estampa s’iniciarà al setembre (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400