Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La salut mental centra les activitats de l’Oficina Jove a l’octubre (nova finestra)
30/09/2022 12:10:00
Joventut

La salut mental centra les activitats de l’Oficina Jove a l’octubre

Les activitats, totes gratuïtes, plantegen una reflexió sobre la salut mental

L’Oficina Jove ha programat per al mes d’octubre tallers i activitats diversos sobre la salut mental, amb motiu de la celebració, el 10 d’octubre, del Dia Mundial de la Salut Mental. Així, es reprenen, després del parèntesi de l’estiu, les activitats gratuïtes entorn d’un tema que cada mes organitza aquest servei.

La programació s’obre dimecres, 5 d’octubre, amb una sessió destinada a professionals sobre atenció i acompanyament psíquic en joves, a càrrec de Ràdio Nikosia i Fabiana Rossarola.

L’acció artística que cada mes acompanya la temàtica triada està centrada en la projecció de vídeos de peces artístiques que joves del programa “Escolta l’art” han fet per obrir després un debat sobre salut i art. Es farà el 17 d’octubre, a  les 11.30 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Janés.

Entre d’altres, també es farà un taller per abordar, a través del teatre, els malestars, el 24 d’octubre, a les 17.30 hores, a l’Oficina Jove.

D’altra banda, també es faran tallers de formació, sobre diferents opcions al marge dels ensenyaments reglats; ocupació, sobre l’ús d’aplicacions i xarxes socials per buscar feina, i mobilitat, sobre les opcions per treballar a l’estranger.

Aquestes activitats es desenvolupen en el marc de la programació que du a terme la Regidoria de Joventut per oferir propostes d’oci i formació al jovent de la ciutat al llarg de tot l’any. Totes les activitats són gratuïtes.

D’altra banda, l’Espai jove Can Arús acollirà el cicle de tallers “Parlem de salut mental, que organitzen el Punt de Salut Jove i l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet (AELH). Els tallers, que es duran a terme les tardes de dimecres, tractaran temes com la gestió de l’estrès i l’ansietat entre els joves, l’assetjament escolar, la gestió de processos de dol i pèrdua i la prevenció del TCA i del suïcidi juvenil.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400