Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Donació de documents de Ramon Santarrosa (nova finestra)
16/11/2022

Donació de documents de Ramon Santarrosa

Estem molt contents d'anunciar que hem rebut un nou ingrés al Fons personal Ramon Santarrosa. Fins ara a l'Arxiu custodiàvem: 1 capsa de documentació, 29 cartells, 146 programes de mà, 25 fotografies, 1 audiovisual i 5 llibres.

La nova donació incrementa el Fons amb 12 capses més que contenen reculls de premsa, revistes, butlletins, programes de mà, enregistraments sonors i llibres. I també 97 cartells de gran format.

Ramon Santarrosa nasqué a Barcelona el 1928 i a l'edat d’un any va venir a viure a Collblanc. Aviat es va vincular a la vida associativa de la ciutat i va participar des de molt jovenet a les curses ciclistes organitzades al barri, encara que la seva gran afició, la música, fou el que ha impregnat tota la seva vida professional i social. Fundà el 1950 el “Trio Solera”, fou el creador del Gran Premi de la Cançó Infantil a Collblanc el 1966 i el 1978 va ser president de la UEC de Collblanc. En la seva vessant de compositor ha realitzat més de 400 composicions per a tots els públics, si bé s'ha de fer especial èmfasi en la seva producció infantil, la qual ha estat reproduïda per escoles de música i editorials pedagògiques.

A la fotografia veiem l'Anna Santarrosa formalitzant la donació de la documentació del seu pare. Ara a nosaltres ens toca fer el tractament i actualitzar la descripció del Fons a l'Inventari de l'Arxiu per poder obrir ben aviat a consulta tots els documents.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400