Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

14/10/2020 10:15:00
Serveis municipals

El Cementiri Municipal adopta mesures especials anti-Covid amb motiu de Tots Sants

El Cementiri aplicarà un aforament limitat a 600 persones
Veure imatge de El Cementiri Municipal adopta mesures especials anti-Covid amb motiu de Tots Sants (nova finestra)

Les mesures anti-Covid marquen aquest any la campanya de Tots Sants al Cementiri Municipal de L’Hospitalet. Durant més de tres setmanes, del 17 d’octubre al 8 de novembre, el recinte funerari ampliarà horaris i estarà obert de 9 a 18 hores, per tal de facilitar i poder espaiar les visites durant tot aquest període i evitar així les aglomeracions que es produeixen cada any al voltant de l’1 de novembre.

A més, seguint els criteris de salut per garantir la distància de seguretat, el Cementiri aplicarà un aforament limitat a 600 persones —inclús per sota del que permet la normativa— i s’establiran controls als dos accessos pel carrer de Menéndez Pidal i el carrer del Teide per fer efectiu el seu compliment. Per tant, es recomana a la ciutadania que eviti les visites durant el cap de setmana de Tots Sants i a les hores punta d’11 a 14 h, a més de reduir-hi l’estada, per tal d’evitar aglomeracions i temps d’espera.

També, dins de les mesures anti-Covid, al recinte funerari serà obligatori usar mascareta i es realitzarà una desinfecció periòdica del servei d’escales de la brigada municipal. A més, s’hi incrementaran els serveis de neteja i les tasques de desinfecció de fonts, papereres, baranes i bancs.

Les actuacions es complementen amb l’increment dels serveis de la Guàrdia Urbana, els agents cívics i els vigilants de seguretat; la brigada, que presta el  servei gratuït d’escales per accedir als nínxols situats a més alçada, i el personal d’oficines del Cementiri Municipal, que gestiona diversos tràmits.

Com és habitual, la Guàrdia Urbana ha dissenyat un dispositiu especial per regular el trànsit de vehicles, que aquest any, per les mesures anti-Covid, s’amplia als accessos dels vianants al recinte funerari. Es recomana especialment espaiar les visites, accedir al Cementiri en transport públic i no utilitzar el vehicle privat. Es recorda que a prop del recinte funerari hi ha les estacions de metro Can Serra i Florida (L1) i parades de les línies urbanes d’autobusos M14, L16, L85, LH1 i LH2.

Es manté aquest any la reserva de 25 places d’estacionament a l’entrada pel carrer de Menéndez Pidal destinades a persones amb mobilitat reduïda, per tal de facilitar-ne l’accés a les instal·lacions; però, a causa de les mesures anti-Covid, la diada de Tots Sants no es permetrà l’entrada de cap vehicle al recinte funerari.

El Cementiri Municipal de L’Hospitalet, ubicat al barri de les Planes, té una superfície de 27.835 metres quadrats i compta amb un total de 23.363 nínxols, 250 columbaris, 32 tombes i 11 panteons. Els visitants poden consultar, a través del web municipal, el plànol del Cementiri amb la localització exacta d’una sepultura. Només cal introduir el nom i els cognoms de la persona difunta a l’enllaç www.l-h.cat/serveisfuneraris/303408_1.aspx?id=1

 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400