Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

19/03/2015
Editat pel Centre d'Estudis de L'H
 

Un llibre recull l'experiència dels programes d'Aprenentatge Servei a L'H  

El llibre 'Aprenentatge Servei a L’Hospitalet. Ens fa créixer' ha estat presentat aquest dilluns en un acte al Centre Cultural Tecla Sala al que han assistit més d’un centenar de persones i que ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde responsable d’Ensenyament, Lluís Esteve; del president del Centre d’Estudis de L’Hospitalet, Manuel Domínguez, i del coordinador del llibre, Enric Roldan. L’acte va estar precedit d’una actuació musical d’alumnes de l’Escola de Música-Centre de les Arts.

L’obra, segons el seu coordinador, vol “mostrar la realitat dels programes d’Aprenentatge Servei a la ciutat”. Aquests programes educatius bàsicament ofereixen diferents aprenentatges als alumnes mentre aquests col·laboren d’una o una altra forma amb la comunitat. Els alumnes participants fan alguns crèdits en activitats que inclouen fer un servei a la ciutat, als veïns o a altres persones i comunitats, al mateix temps que aprenen. Això els suposa, a més d’adquirir determinats coneixements teòrics, fer una feina de tipus més pràctic a esplais, residències d’avis, centres de discapacitats o fins i tot dins del propi col·legi. També es poden arribar a oferir determinats serveis al barri on es troba l’escola.

Contingut del llibre

Al llibre que ara s’ha editat es recull una explicació d’onze dels 75 projectes que s’ofereixen aquest curs als centres educatius de L’Hospitalet. Són projectes de totes les etapes educatives. També es poden trobar les opinions de 15 persones que treballen a centres i entitats socials i que donen la seva visió d’aquests programes. Així mateix, el llibre recull altres opinions d’alumnes participants i dels seus familiars. A més, l’obra ofereix les aportacions de la pedagoga Roser Batlle i del catedràtic de Teoria de l’educació Josep Maria Puig Rovira.

En un dels capítols també s’explica l’èxit d’aquesta forma d’aprenentatge a L’Hospitalet, on s’ha passat dels 7 o 8 programes als 75 actuals. El moment clau va ser l’any 2007, quan la Generalitat va escollir L’Hospitalet com a ciutat pilot del programa. En paraules del coordinador de l’obra, a partir d’aquí l’èxit “és producte i esforç de moltíssima gent”, tant de l’Àrea d’Ensenyament municipal com dels mestres dels diferents centres educatius implicats.

Com a conclusió, Enric Roldan resumeix la importància d’aquest tipus d’ensenyament que vincula als joves amb els seus barris i comunitats amb una frase de les que apareix en el capítol del catedràtic d’Educació Josep Maria Puig Rovira: “són una màquina que genera humanitat”, i afegeix que aquests programes “ajuden als alumnes a ser bones persones”.

Últimes notícies

Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  123 persones desocupades participen en un programa d’experiència laboral a l’Ajuntament   (nova finestra)
Veure imatge de  Es presenta la nova Xarxa per la Convivència L’H (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400