Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

23/10/2014

Constitució del Consell de Nois i Noies de primària i secundària 2014-2015        

Veure imatge de Plenari Consell Nois i Noies. Curs 2014-2015 (nova finestra)
Aquest òrgan participatiu és format per un total de 91 alumnes —54 de primària i 37 de secundària— de 33 centres educatius públics i concertats de la ciutat.

L’alcaldessa ha dit als consellers i a les conselleres que “ara comenceu una  nova etapa de compromís i de treball per a la ciutat. Amb la vostra vinculació amb el Consell de Nois i Noies de L’H, haureu de treballar al llarg d’aquest curs i això us servirà per implicar-vos més amb la vostra ciutat”. Núria Marín també els ha dit que “el Govern de la ciutat tindrà molt en compte les vostres aportacions de cara a millorar la ciutat, com ja hem fet en passades edicions. L’objectiu és que us sentiu partícips de la ciutat, que prengueu consciència que el vostre paper és important, que teniu molt a dir i que volem escoltar-vos”.

El tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Lluís Esteve, ha fet referència a la responsabilitat que assumeixen els nois i les noies del Consell al convertir-se en portaveus i representants dels seus companys i companyes, a la vegada que els ha animat a fer propostes per millorar la ciutat.

Com a novetat, enguany l’encàrrec que l’alcaldessa ha fet als consellers de primària ha estat que “amb motiu de la celebració del 25è aniversari de l’aprovació de la Convenció sobre els Drets dels Infants, feu un treball de reflexió i anàlisi del grau d’acompliment a la nostra ciutat dels drets que es recullen en aquesta convenció. En concret, us proposo que en seleccioneu alguns i que analitzeu quina és la seva situació a la nostra ciutat i què es pot fer per millorar-ne l’aplicació”.

I, als alumnes de secundària que treballin l’àmbit de l’urbanisme, els ha encarregat que desenvolupin “un projecte sobre els usos socials i terapèutics dels horts urbans que fa un any i mig es van posar en marxa a la ciutat, en col•laboració amb diferents entitats. Vull que plantegeu com hi poden participar els infants”.

El Consell de Nois i Noies s’emmarca dins de la Carta de ciutats educadores, en què la ciutat és entesa com a agent i espai educador que es transforma i millora a través de l’educació, i es beneficia de la seva capacitat d’escoltar l’opinió i el punt de vista dels nois i de les noies. 

Últimes notícies

Veure imatge de  Aprovat inicialment el projecte del nou Poliesportiu Municipal Gasòmetre, a Santa Eulàlia (nova finestra)
Veure imatge de  “649_2018 estudio de luz” és la intervenció de sue975 en el projecte d’art urbà 12+1 d’aquest mes   (nova finestra)
Veure imatge de  Una dragona protagonitza el cartell de les Festes de Primavera  (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet tindrà a la tardor el Pacte local pel comerç   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400