Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

02/11/2017

La Permanent del Consell Educatiu de L’H aprova un text en defensa de l’educació pública catalana

Amb el lema “No permetem que ningú ens toqui l’educació”
 
Veure imatge de  La Permanent del Consell Educatiu de L’H aprova un text en defensa de l’educació pública catalana (nova finestra)
La Comissió Permanent del Consell Educatiu de L’Hospitalet, del qual forma part l’Ajuntament, davant la campanya de descrèdit contra la tasca que estan desenvolupant els centres educatius de Catalunya i, els seus docents, i tenint esguard que L’Hospitalet és ciutat educadora i compromesa amb els valors i drets més fonamentals de la ciutadania, es va reunir ahir tarda i ha fet públic un text en defensa de l’educació pública catalana, amb el títol “No permetem que ningú ens toqui l’educació”. Amb aquest document, la comunitat educativa de L’Hospitalet conjuntament amb tots els agents vinculats a l’educació de la ciutat —organitzacions sindicals, entitats, institucions i organismes— manifesten el més contundent rebuig a aquesta campanya de descrèdit.

El text també recull la condemna ferma a les “declaracions públiques realitzades amb tota impunitat, ja que suposen una greu irresponsabilitat política per la manca de respecte professional envers el col•lectiu docent de Catalunya, i per la instrumentalització política que es pretén fer amb l’educació, enmig d’un context prou dificultós, per tal d’aconseguir el retorn de les competències educatives a la centralitat del Ministeri”.

El manifest afegeix que “Catalunya ha preservat sempre la integritat ètica dels centres educatius i ha acceptat com un element d’identitat de país el respecte a la diversitat de pensament. Les nostres escoles i els centres i serveis de l’àmbit no formal sempre han promogut els principis i valors d’una societat democràtica i plural: la llibertat personal, la responsabilitat, la solidaritat, el respecte i la igualtat”.

I finalitza que aquest atac no és només contra els docents, és un atac contra la ciutadania que entén l’educació com a servei públic que garanteix el clima de respecte social que vivim al nostre país: “Demanem la correcció pública d’aquestes declaracions i ens mostrem contraris a una intervenció del Departament d’Ensenyament que pretengui modificar el model educatiu català a través de l’aplicació de l’article155”.

Últimes notícies

Veure imatge de  L’Ajuntament potencia els trajectes del camí escolar segur   (nova finestra)
Veure imatge de  Desmantellada una plantació de marihuana (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet, present al certamen Fitur (nova finestra)
Veure imatge de  Grup Promotor/Santillana i Ajuntament de L’H atorguen els Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400