Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

29/11/2018

Més d’una trentena d’entitats de L’Hospitalet s’adhereixen al Protocol contra les agressions sexistes a les festes

Veure imatge de  Més d’una trentena d’entitats de L’Hospitalet s’adhereixen al Protocol contra les agressions sexistes a les festes (nova finestra)
 S’ha presentat un protocol d’actuació amb l’objectiu de garantir unes festes i uns esdeveniments d’oci lliures de violència sexista

El protocol es podrà aplicar a qualsevol festa o acte d’oci a l’espai públic de la ciutat

Les festes organitzades per l’Ajuntament hauran de garantir la difusió de missatges de tolerància zero amb la violència sexista durant els concerts


Més d’una trentena d’entitats ciutadanes de L’Hospitalet s’han adherit al Protocol contra les agressions sexistes en festes majors i esdeveniments públics, que s’ha presentat ahir vespre amb l’assistència de l’alcaldessa, Núria Marín. L’acte també ha comptat amb la presència de la regidora d’Igualtat i Gent Gran, M. Ángeles Sariñena; l’escriptora i activista feminista Núria Varela, autora de Feminismo para principiantes, i Sara Cuentas, periodista, investigadora social i consultora en polítiques públiques i programes d’igualtat de gènere.

Aquest document dona compliment a una moció del Ple municipal del 27 de setembre de 2016 que va aprovar un text que demanava l’elaboració d’un protocol contra les agressions sexistes a les festes majors i altres esdeveniments de la ciutat.

El protocol vol ser una eina per prevenir les violències sexistes, fent-les visibles i prenent consciència de la seva gravetat, però també com un element de denúncia, de cohesió veïnal i de resposta davant qualsevol mena d’assetjament sexual o de discriminació per motius de gènere i/o d'identitat i orientació sexual en ambients festius arreu de la ciutat de L’Hospitalet.

L’objectiu fonamental del protocol és garantir i protegir el dret de les dones i les persones LGTBI a viure unes festes i uns esdeveniments de lleure lliures de violència sexista i mantenir espais segurs, sense cap mena de discriminació per raó de gènere i/o d’identitat o orientació sexual. Aquest protocol actuarà a tota la ciutat i no es limita a un sol barri o una sola festa concreta.

El document estableix un nivell de prevenció i un altre d’actuació específica durant els concerts. En l’àmbit de la prevenció centra les seves actuacions en la reducció de tota mena de comportaments, actituds i idees que generin violència sexual i violència discriminatòria no sexual, a més d’implicar el Govern municipal, les comissions de festes dels barris, les organitzacions de dones, les organitzacions juvenils, les entitats ciutadanes que participin, així com les empreses que deixin serveis i tot el ventall d’agents socials de l’àmbit del lleure que participin en aquest sector.

En el nivell d'actuació durant els concerts, se suma la vigilància existent ja durant les festes amb un punt violeta i una parella informativa, que tindran una triple funció: sensibilitzar, prevenir i actuar, amb l’objectiu que qualsevol persona que senti que ha estat objecte de violència o agressió sexista pugui adreçar-s’hi, se senti acollida i obtingui una resposta ajustada a la seva voluntat i a les seves necessitats de manera ràpida i eficaç.

El protocol també preveu la formació d'una comissió multisectorial integrada per organitzacions de dones, comissions de festes, empreses, i organitzacions juvenils, que es reuneixin anualment per realitzar el seguiment de la seva implementació.

El protocol inclou, entre altres mesures, una campanya permanent de prevenció i sensibilització en les festes, formació específica dels agents de la Guàrdia Urbana i inclusió d’actes de sensibilització a les festes majors. Així mateix, l’Ajuntament impulsarà mecanismes de certificació perquè les empreses que treballen en les festes incorporin bones pràctiques contra aquesta xacra.

Les festes organitzades per l’Ajuntament hauran de garantir la difusió de missatges de tolerància zero amb la violència sexista durant els concerts. A més,  les obres dels  grups musicals i artístics contractats hauran d’evitar missatges i continguts degradants per a les dones i les persones LGTBI o incitadors a l’odi, a  la violència i a les agressions sexistes.

Últimes notícies

Veure imatge de L’edifici B de l’Ajuntament és objecte d’un projecte integral de rehabilitació energètica  (nova finestra)
Veure imatge de Es reprèn el servei de lloguer de vehicles verds compartits d’Ubeeqo (nova finestra)
Veure imatge de “Home Sweet Home”, l’exposició anual del TPK, testimonia la vivència del confinament per part dels artistes (nova finestra)
Veure imatge de Torre Barrina obre avui les instal·lacions  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400