Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

14/10/2014

L’Ajuntament mostra en una guia digital els estudis de FP que s’ofereixen a l'Hospitalet 

S’adreça a professors, orientadors,  joves i treballadors en atur o en actiu que volen millorar la seva qualificació professional. La UE estima que l'any 2020 el 50% de llocs de feina a Europa requeriran una titulació en FP 
FPVeure imatge de Alumnes de FP al laboratori (nova finestra)
Actualment la formació professional és un mecanisme no només per a l'adquisició de competències professionals per a la inserció a l'inici de la vida laboral sinó per al propi reciclatge professional i formació al llarg de la vida dels treballadors, un aspecte especialment important en un context econòmic canviant com l'actual. Una mostra de la importància creixent d’aquests estudis és l’estimació que fa la Unió Europea que l’any 2020 el 50% de llocs de feina requeriran d’aquests estudis mentre el percentatge de població activa titulada en FP a la ciutat és actualmente del 17,14% .

Els principals reptes de FP a la ciutat són reduir el nombre d'alumnes que abandonen el sistema educatiu sense cursar estudis post-obligatoris amb orientació professional (actualment el 52,76%) i reduir a nivell general la baixa qualificació de la població treballadora  (el 61,38% de la població activa de la ciutat no té cap formació que la qualifiqui professionalment) i especialment la de la població aturada on aquest percentatge arriba al 81,31%.

Aquesta eina pretén posar a l’abast de la ciutadania la formació professional que s’imparteix des de diferents centres i organismes de la ciutat, un dels objectius de la Comissió Transversal de l’FP del Consell de Ciutat que ja recollia l’anterior Consell de la Formació Professional on participen els principals agents educatius i econòmics de la ciutat. El sistema de FP de la ciutat és fonamental per a promoure el desenvolupament econòmic integral de la ciutat al permetre millorar els vincles entre les demandes del teixit productiu local i el capital humà existent, i ampliar la capacitat d’inserció dels treballadors de la ciutat dins del mercat de treball local (només el 36,44% dels treballadors residents treballen a la pròpia ciutat).

La Guia és fruit de la demanda dels propis centres formatius i s’adreça, principalment, a tots els professionals del sector, professors, orientadors dels centres educatius, serveis per l’ocupació de la ciutat, treballadors en atur o en actiu i a tots els joves  que necessiten una informació completa i actualitzada dels estudis que poden cursar a la nostra ciutat.

La posada en funcionament d’aquesta Guia suposa un avenç important de cara a la millorar de la informació a la ciutadania sobre uns estudis que fins ara es trobaven dispersos segons el departament de la Generalitat que tenia les competències de l’àmbit i és un pas endavant en la futura Llei de la Formació Professional que posarà l’accent, sobretot, en la integració dels tres subsistemes que la conformen: la inicial, la continua i l’ocupacional.

Últimes notícies

Veure imatge de  L’H incrementa un set per cent la recollida selectiva de residus (nova finestra)
Veure imatge de  S'ha presentat el nou CAP de Santa Eulàlia que serà una realitat en dos anys (nova finestra)
Veure imatge de  FAE, alta tecnologia de L'H cap a tot el món (nova finestra)
Veure imatge de  Les jugatecambientals dels parcs de Can Buxeres, les Planes i Bellvitge participen al BioBlitz 2018   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400