Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El pla especial de seguretat a quatre espais de L’Hospitalet gestiona 255 incidències i 6 detencions en el darrer mes (nova finestra)
27/07/2021 11:00:00
Convivència i seguretat

El pla especial de seguretat a quatre espais de L’Hospitalet gestiona 255 incidències i 6 detencions en el darrer mes

Implementat a Blocs Florida, avinguda de Severo Ochoa, plaça Espanyola i plaça de la Llibertat Dispositiu especial de seguretat per garantir la convivència veïnal, de caràcter transversal, amb la participació de diferents àrees municipals

Un total de 255 incidències ha recollit el pla especial d’actuació implementat per la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet i diferents àrees municipals,  en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, entre el 23 de juny i el 20 de juliol, per tal de garantir la convivència veïnal a quatre zones específiques de L’Hospitalet. Les actuacions s’han realitzat tant a l’espai públic com en establiments.

Es tracta d'un nou dispositiu municipal, de caràcter transversal, amb la participació dels agents cívics, els facilitadors d’oci nocturn, els inspectors de l’oficina de sancions  i els responsables del Pla integral les Planes-Blocs Florida, amb l’objectiu de millorar la convivència ciutadana.

A Blocs Florida, s’han gestionat 179 incidències; a l’avinguda de Severo Ochoa, 37; a plaça Espanyola, 30, i a plaça de la Llibertat, 9.

En aquest dispositiu especial s’han fet 286 controls estàtics, s’han identificat 124 persones, s’han fet 20 inspeccions a locals, s’han posat 73 denúncies de trànsit i 81 denúncies de civisme i s’han detingut  6 persones. També els agents cívics han fet un total de 149 actuacions en aquests quatre espais de L’Hospitalet durant el darrer mes.

A Blocs Florida, el 80% de les incidències han estat en horari nocturn. Durant el dispositiu, hi ha hagut coordinació de tots els cossos policials per poder mantenir la presència diària. S’hi han realitzat 2 detencions: una, per delicte de salut pública, i l’altra, per atemptats, resistència i desobediència.

A les places Espanyola i de la Llibertat, les incidències han estat inferiors a altres períodes d’abans del desplegament del pla. La convivència en les places, en horari de tarda, s’ha vist millorada amb la realització d’activitats de dinamització de l’espai públic. Les ludoteques per infants han contribuït a ordenar les zones de jocs i oci i les famílies han participat, per primer cop, dels jocs amb els seus infants. Hi ha hagut presència estàtica dels cossos de seguretat cada dia. A la plaça Espanyola hi ha hagut  2 detinguts per un delicte de violència de gènere, resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

A l’avinguda de Severo Ochoa s’ha treballat conjuntament amb el sector d’oci nocturn per minimitzar els sorolls provocats pels clients dels establiments. S’han fet dues detencions: una, per resistència i desobediència i, l’altra, per un delicte contra la salut pública.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400