Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

10/08/2018
Salut pública

Salut Pública investiga l’origen d’un brot de legionel·losi declarat a L’Hospitalet

Des de l’ASPCAT i l’Ajuntament de L’Hospitalet s'investiga l'origen del brot
L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), conjuntament amb l’Ajuntament de L’Hospitalet, està investigant un brot de legionel·losi que s’ha produït durant els darrers dies al municipi. S’han notificat 5 afectats, dels que 4 han requerit hospitalització. D’aquests, 3 ja han estat donats d’alta i un resta ingressat amb bona evolució.

Els afectats són 4 homes i 1 dona, entre els 59 i els 80 anys d’edat. Els malalts han iniciat símptomes entre el 28 de juliol i el 3 d’agost.
Tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental s’han iniciat al mateix dia de la notificació dels malalts, recollint la informació clínica i epidemiologia necessària per delimitar on han pogut contagiar-se els malalts i duent a terme inspeccions a les instal·lacions de risc, com ara instal·lacions industrials de torres de refrigeració d’aigua,  i recollida de mostres d’aigua d’aquestes instal•lacions per analitzar.
S’ha ordenat la neteja i desinfecció de xoc del tots els circuits implicats en la investigació, dels quals s’ha recollit les mostres, tot esperant que es tinguin els resultats analítics que orientin sobre l’origen del brot.
Paral·lelament, l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat va deixar sense activitat elements que faciliten l’aspersió important d’aigua com fonts ornamentals, regs i vehicles de neteja viària, activitat que s’ha reprès després de prendre mostres d’aquests elements i d’ordenar una neteja i desinfecció dels mateixos.
No es pot descartar, a data d’avui, que puguin aparèixer més afectats en els propers dies atès que el període d’incubació de la malaltia pot ser fins a 14 dies.
Des de l’ASPCAT i l’Ajuntament de L’Hospitalet es continua amb la investigació del brot, s’han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d’investigació ambiental, i s’ha informat als centres sanitaris de la zona. Mentrestant, es resta a l’espera dels resultats de les analítiques practicades a les instal•lacions amb possible implicació.

Informació útil per a la ciutadania
o La legionel•losi es contagia per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols.
o Les persones que tenen més risc són les fumadores, les que pateixen malalties cròniques que afecten al sistema immunitari, i les d’edat avançada.
o La legionel•losi no es transmet d’una persona a una altra.
o Es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis
particulars com de les fonts públiques.
o Es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.

Últimes notícies

Veure imatge de  La línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pels barris de Sanfeliu, Centre i Bellvitge (nova finestra)
Veure imatge de  La nova línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pel barri de Sanfeliu (nova finestra)
Veure imatge de  El pont de la Vanguard es transforma amb una instal·lació artística  (nova finestra)
Veure imatge de  1r Congrés de l’Esport a les Grans Ciutats (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400