Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

04/12/2017

L’Hospitalet acull el lliurament dels Premis Aprenentatge Servei 2017 i la X Trobada d’Aprenentatge Servei 

La jornada es va desenvolupar al llarg del divendres al Centre d’Activitats La Farga
Veure imatge de  L’Hospitalet acull el lliurament dels Premis Aprenentatge Servei 2017 i la X Trobada d’Aprenentatge Servei  (nova finestra)
L’Hospitalet divendres passat va ser la seu de la X Trobada Estatal d’Aprenentatge Servei (ApS) i del lliurament de la III edició dels Premis ApS, que organitzen la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge Servei —a la qual pertany el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei de Catalunya— i l’Ajuntament de L’Hospitalet, amb la col•laboració de l’editorial Edebé i la Fundació Educo. També hi donen suport diverses empreses, entitats socials i institucions: Obra Social “la Caixa”, DKV Seguros, CENEAM, Fundació Princesa de Girona, ACIDH, Fundación Anabella, Mullor SA i Abacus.

La Xarxa ha escollit L’Hospitalet per aquesta celebració tenint en compte la important implantació de l’ApS en els centres educatius, entitats, equipaments i serveis de la ciutat; per la coordinació de la xarxa temàtica ApS de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores i, també, pel premi internacional rebut, ara fa un any, de la Xarxa Internacional de Ciutats Educadores en reconeixement al seu impuls i a la seva trajectòria. Aquest curs s’estan desenvolupant a L’Hospitalet 126 iniciatives ApS, en les quals participen més de 1.600 alumnes de 34 centres educatius, en col•laboració amb unes 39 entitats socials i educatives.

L’alcaldessa, Núria Marín, va fer la benvinguda a la jornada. Juntament amb la presidenta de la Red Espanyola d’ Aprenentage i Servei, Roser Batlle, i el diputat d’Educació, Rafael Homet. Núria Marín va destacar “el model educatiu de L’Hospitalet, de suma i de treball col•lectiu amb les entitats ciutadanes”. I va afegitr que “el projecte d’aprenentatge i servei, és un model d’èxit a la ciutat".

Durant el matí, es van lliurar els Premis ApS 2017. Aquest any s’han presentat 244 projectes, un 40% més que l’any passat, i de totes les comunitats autònomes. Per nivells educatius la distribució ha estat: 27%, primària; 54%, secundària, i 19%, formació professional.

Per comunitats autònomes que han participat: Andalusia (27 projectes), Aragó (10 projectes), Astúries (18 projectes), Canàries (3 projectes), Cantàbria (9 projectes), Castella-la Manxa (7 projectes), Castella i Lleó (8 projectes), Catalunya (74 projectes, dels quals 12 projectes són de L’Hospitalet), Extremadura (4 projectes), Galícia (5 projectes), Illes Balears (2 projectes), La Rioja (6 projectes), Comunitat de Madrid (19 projectes), Múrcia (5 projectes), Navarra (3 projectes), Melilla (1 projecte), País Basc (15 projectes) i Comunitat Valenciana (28 projectes).

D’aquests, s’han premiat 11 projectes: CP Xove (Gijón); IES Cardenal Cisneros (Madrid); ASPRONA (Almansa); Secretariat de Sants, Hostrafrancs i la Bordeta; CIP-FIP Sakana (Alsasua); Colegio Sagrados Corazones (Torrelavega); CEIP Marchena i CEIP Juan XXIII Marchena; Colegio La Corolla (Gijón); Escola Font d’en Fargas i Fundació Els 3 Turons (Barcelona); IES Via de la Plata (Casar de Cáceres), i IES Jovellanos (Gijón). (S’adjunta PDF dels centres premiats.)

A més, en aquesta edició també han quedat vuit projectes finalistes: IES Avelina Cerra del municipi de Ribadesella; Col•legi Mare de Déu dels Àngels de Barcelona; els instituts Rubió i Ors i Europa de L’Hospitalet, i Montgròs de Sant Pere de Ribes; Florida Grup Educatiu de València; IES Barrio de Bilbao de Madrid; Colegio Safa-Grial de Valladolid i Asociación APES d’Ourense.

Posteriorment es va celebrar la taula del diàleg amb la intervenció de Josep M. Puig, catedràtic de la Universitat de Barcelona; Ángel Viveros, alcalde de Coslada, i Jaume Graells, tinent d’alcaldia d’Educació de L’Hospitalet.

A la tarda va tenir lloc les dues taules d’experiències ApS amb els nois i les noies i el professorat  dels centres premiats, que van exposar els seus projectes.  Al final de la jornada es va lliurar el Premi Ciutat de L’Hospitalet, que reconeix un projecte d’aprenentatge servei realitzat als centres de L’Hospitalet, sent guanyador, el Projecte Cicerone d'acollida d'alumnes nouvinguts que porten a terme els Instituts de l'Hospitalet, Institut Eduard Fontseré, Institut Torras i Bages, Institut Rubió i Ors.

 

Últimes notícies

Veure imatge de  L’Ajuntament potencia els trajectes del camí escolar segur   (nova finestra)
Veure imatge de  Desmantellada una plantació de marihuana (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet, present al certamen Fitur (nova finestra)
Veure imatge de  Grup Promotor/Santillana i Ajuntament de L’H atorguen els Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400