Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Les actuacions del pla educatiu d’entorn arriben a 65 centres de L’Hospitalet (nova finestra)
13/11/2023

Les actuacions del pla educatiu d’entorn arriben a 65 centres de L’Hospitalet

Per a aquest curs 2023-2024 hi ha continuïtat en les actuacions que es desenvolupen

Un total de 65 centres educatius de L’Hospitalet participen al pla educatiu d’entorn de L'H (PEE), que desenvolupen actuacions orientades a prevenir i atendre l’absentisme escolar, fer un acompanyament educatiu de les famílies, ajudar en els processos de transició educativa i vetllar per la convivència en l’àmbit educatiu.

A L’Hospitalet, els plans aconsegueixen fins a prop de 40.000 participacions (la majoria d’infants i joves però també de famílies) als barris de la Florida- les Planes, Pubilla Cases-Can Serra, Collblanc-la Torrassa, Gornal-Bellvitge i Santa Eulàlia.

El cost de les actuacions previstes per a aquest curs és de 1.394.860 euros. D’aquesta quantitat, la Generalitat aporta 525.000 euros, 119.173 euros menys que l’any passat. Per la seva banda, l’Ajuntament de L’Hospitalet aporta 869.860 euros, 7.000 euros més que el curs passat.

La Comissió Representativa Institucional (CRI), responsable dels plans, ha donat compte avui de les actuacions del curs passat i ha aprovat les previstes per al curs 2023-2024. A la CRI hi ha representants de les diferents entitats, associacions i administracions, Ajuntament i Generalitat, que participen en el Pla educatiu d’entorn de L’Hospitalet (PEE), amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. La presidència de la Comissió recau en el regidor de Serveis a les Persones, David Quirós, i la vicepresidència en el Departament d’Educació, representat per l’inspector dels Serveis Territorials, Ferran Cortina.

Per a aquest curs 2023-2024 hi ha continuïtat en les actuacions que es desenvolupen. Pel que fa als projectes, destaquen els ja consolidats d’Aprenentatge i servei, Fem tàndem, el Projecte d’orientació i acompanyament, el Projecte d’adaptació curricular, tallers d’estudi assistit, pràctiques restauratives, espais oberts per un estudi enriquit, tallers de suport i acompanyament educatiu i activitats com ara Fem ràdio, que aporten eines per millorar l’expressió oral i escrita en català.

Diferents administracions impulsen aquests programes educatius que tenen com a objectiu millorar l’èxit educatiu de l’alumnat, un dels principals eixos dels plans educatius d’entorn, i reduir l’abandonament escolar prematur, una de les mesures del Pla de millores i oportunitats educatives PMOE PROA+, finançada per fons Next Generation.

Aquestes actuacions s’executen amb una vintena d’entitats mitjançant diferents fórmules de col·laboració amb diverses àrees i serveis municipals com ara Educació, Esports, Cultura, Mediació comunitària, Innovació Social, Joventut, Serveis Socials, Salut, CNL i Participació ciutadana.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400