Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

22/01/2019
Civisme

La Guàrdia Urbana posa en marxa una campanya de control dels animals de companyia

Veure imatge de  La Guàrdia Urbana posa en marxa una campanya de control dels animals de companyia (nova finestra)
L’objectiu principal és actuar contra les conductes incíviques d’alguns propietaris de gossos i controlar els seus registres i llicències

La Guàrdia Urbana també farà una campanya informativa adreçada als comerços per frenar el mal ús dels contenidors de residus


La Guàrdia Urbana ha posat en marxa aquesta setmana una nova campanya de control dels animals de companyia, que es mantindrà activa fins a final de febrer. L’objectiu principal és actuar contra les conductes incíviques d’alguns propietaris de gossos, que malmeten i embruten l’espai públic, i també vigilar el compliment de la normativa de registres i llicències de les mascotes.

Realitzada per agents uniformitats i de paisà, l’operatiu fa especial incidència en les zones utilitzades com a lloc de passeig dels animals, com ara, parcs i espais enjardinats. En la campanya de l’any passat, van ser inspeccionats més d’un miler de gossos i la Guàrdia Urbana va denunciar 813 infraccions, de les quals 392 estaven relacionades amb animals potencialment perillosos.

Segons recull l’Ordenança del civisme i la convivència, és obligatori recollir les deposicions dels animals a l’espai públic, la mascota ha d’estar identificada i censada, s’ha de portar sempre lligada a la via pública i no pot accedir a les zones de jocs infantils. Quant als gossos potencialment perillosos, la normativa obliga a tenir-los assegurats, amb llicència, i a portar-los lligats i amb morrió.

Les sancions per no recollir els excrements dels animals, portar-los sense identificar, sense corretja i no estar censats poden arribar fins a 750 euros, i per dur un gos potencialment perillós deslligat, sense morrió, sense llicència ni assegurança, la multa supera els 3.000 euros.

També, la nova Ordenança de protecció, control i tinença d’animals, que serà aprovada definitivament el mes de febrer, recull que les miccions dels animals les hauran de fer als embornals del clavegueram o als escocells descoberts dels arbres i, en el supòsit que l’animal miccioni fora dels llocs autoritzats, els propietaris estan obligats a netejar els llocs, ruixant-los immediatament amb aigua.

En aquest àmbit de la cura de l’espai públic, la Guàrdia Urbana també té previst dur a terme una campanya de visites a comerços per recordar als seus propietaris l’obligació de fer un bon ús dels contenidors d’escombraries i reciclatge. Aquesta iniciativa obeeix a la presència, en algunes zones, de residus d’establiments comercials deixats a terra, fora dels contenidors, la qual cosa provoca problemes de brutícia a la via pública.

Últimes notícies

Veure imatge de  Lliurament de diplomes EntreJoves (nova finestra)
Veure imatge de  Nova edició de la Cursa de les Empreses   (nova finestra)
Veure imatge de  El Centre de Dansa de Catalunya representa El Trencanous per a més de 1.500 escolars   (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet afavoreix la biodiversitat en les zones enjardinades    (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400