Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

01/06/2018

Mercats de cooperatives escolars

La iniciativa forma part del programa Cultura emprenedora a l’escola, per a alumnat de primària, i del projecte Empresa jove europea, per a alumnat d’ESO 
Veure imatge de  Mercats de cooperatives escolars (nova finestra)
Els mercats municipals de Santa Eulàlia i Bellvitge han acollit en el seu entorn els mercats de cooperatives escolars, una iniciativa que forma part del programa Cultura emprenedora a l’escola (CuEmE) 2017-18, per a alumnat de primària, i del projecte Empresa jove europea (EJE), per a alumnat d’ESO.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat aquest matí el mercat de cooperatives instal•lat a la plaça de Pius XII acompanyada del tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells, i la regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocío Ramírez.

Pel que fa al programa CuEmE, en aquesta edició, la setena, han participat uns 340 alumnes de cinquè i sisè de primària de nou centres de la ciutat: Milagros Consarnau, Bernat Desclot, Pompeu  Fabra, Provençana, Frederic Mistral, Paco Candel, Gornal, la Marina i Bellvitge. A l’octubre es van crear les cooperatives i al març van rebre el document NIF que acredita la seva creació per tal que puguin demanar els permisos de venda al carrer i vendre els seus productes en un mercat a l’aire lliure.

El CuEmE l’impulsa la Diputació de Barcelona conjuntament amb les regidories d’Educació i Turisme i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de L’Hospitalet. L’objectiu és fomentar la cultura emprenedora en els alumnes del cicle superior d’educació primària per mitjà de l’adquisició de competències bàsiques, com ara exercitar i fomentar l’autonomia personal; aprendre a emprendre; tractar la informació; matemàtiques, llengua i eines digitals, i d’altres com la negociació i la resolució de problemes.

El projecte compta amb la participació d’altres agents, com l’Escola Art i Superior de Disseny Serra i Abella. Els alumnes de 4t del grau superior en disseny gràfic d’aquest centre imparteixen  tallers sobre disseny corporatiu als alumnes que participen a les cooperatives escolars per tal de donar-los eines per crear el logotip i la imatge corporativa. Els alumnes han rebut una petita formació sobre com escollir la forma, la tipografia i els colors del logotip i el nom, tot fent una reflexió de què és el que es vol transmetre i quines són les característiques de la cooperativa i poder així plasmar-ho en imatges i lletres. Les cooperatives fan una donació d’un mínim del 10% dels beneficis obtinguts a una ONG.

Pel que fa al projecte EJE, en aquesta edició han participat 75 alumnes de l’assignatura Emprenedoria de 3r i 4t de secundària dels instituts Europa, Bellvitge, Llobregat, Bisbe Berenguer i, per primer any, Santa Eulàlia. Es tracta d’un projecte educatiu impulsat pel consistori que s’integra dins del Programa de foment de cultura emprenedora per al desenvolupament de les capacitats emprenedores en diferents etapes del sistema educatiu de secundària. Aquest projecte és una eina que potencia l’adquisició de les competències bàsiques, especialment la de l’autonomia i la iniciativa persona, i per tant, el desenvolupament de l’esperit emprenedor mitjançant la posada en pràctica d’un conjunt de coneixements, destreses i actituds.

El projecte proposa a l’alumnat crear i gestionar la seva pròpia miniempresa dins l’aula, amb la forma jurídica de societat cooperativa. La cooperativa estableix relacions comercials amb miniempreses d’altres comunitats autònomes o països, amb l’objectiu d’importar i exportar productes entre si.

Els productes es comercialitzen al mercat de cooperatives per posteriorment analitzar el resultat i repartir els beneficis obtinguts, igual que qualsevol empresa real.

Últimes notícies

Veure imatge de  Detinguts dos homes per tràfic de drogues en un local de la ronda de la Via   (nova finestra)
Veure imatge de  La remodelació del Poliesportiu Fum d’Estampa s’iniciarà al setembre (nova finestra)
Veure imatge de  El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas aixequen el teló (nova finestra)
Veure imatge de  Obert el termini d’inscripció per a les Cases d’oficis de L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400