Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Centre Cultural Santa Eulàlia durà el nom de José María García-Calvillo (nova finestra)
25/01/2023 13:25:00
Reconeixement

El Centre Cultural Santa Eulàlia durà el nom de José María García-Calvillo

Mort el 2020, va ser fundador de l’associació Amics de Santa Eulàlia i durant 50 anys va ser un gran dinamitzador de l’activitat sociocultural del barri

La Junta de Govern Local ha aprovat assignar el nom de José María García-Calvillo al Centre Cultural Santa Eulàlia. La sol·licitud havia estat presentada per l’Associació Andalusa Centre Cultural i Recreatiu Amics de Santa Eulàlia, entitat que va fundar i presidir García-Calvillo, i havia rebut el suport unànime de la Comissió del Nomenclàtor.

José María García-Calvillo, mort el 2020 als 74 anys, va destacar per la seva important tasca associativa en diverses entitats ciutadanes de L’Hospitalet i, en especial, de Santa Eulàlia.

A més de fundar i presidir durant més de 25 anys l’associació Amics de Santa Eulàlia, al llarg de gairebé 50 anys va desenvolupar una gran trajectòria al servei de la comunitat, dinamitzant l’activitat sociocultural del barri i col·laborant en un gran nombre de projectes orientats a millorar Santa Eulàlia i el conjunt de L’Hospitalet.

Entre altres activitats, García-Calvillo va ser president de l’Associació Esportiva Centre-Sanfeliu; va participar als primers consells escolars, va ser impulsor del Concurs de Còmic i Il·lustració Jordi Macabich; fundador i impulsor de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de L’Hospitalet; membre de les entitats de futbol Atlético Guimerense i L’Hospitalet Atlètic, i membre de la Comissió de Festes de Santa Eulàlia, de la Coordinadora d’Entitats Andaluses de L’Hospitalet i del Consell del Districte III.

L’assignació del nom de José María García-Calvillo al Centre Cultural Santa Eulàlia es fa com a reconeixement a la seva tasca, dedicació i trajectòria comunitària i dinamitzadora; la seva implicació en la vida cultural i associativa del barri; la seva dedicació a la gent gran i la defensa dels seus drets, i la seva contribució a la promoció de l’esport, especialment el femení.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400