Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

10/10/2017

smart city

El projecte “Mi ciudad inteligente” arriba a L’Hospitalet  

Veure imatge de  El projecte “Mi ciudad inteligente” arriba a L’Hospitalet   (nova finestra)
Un roadshow que recorre les 81 ciutats de la xarxa RECI per donar a conèixer els projectes que desenvolupen

El tinent d’alcalde d’Innovació Social, David Quirós, ha rebut avui els responsables de “Mi ciudad inteligente”, un projecte d’anàlisi i de difusió de les ciutats intel•ligents i per a la mobilitat sostenible que compta amb el suport institucional de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel•ligents (RECI).

Es tracta d’un roadshow que recorre les 81 ciutats que formen part de RECI per conèixer de prop els diferents projectes smart que s’hi duen a terme. La ruta és 100% elèctrica i es fa amb un vehicle Renault Zoe ZE 40, amb fins a 400 quilòmetres de autonomia, que recorrerà més de 30.000 quilòmetres entre els mesos de juny i de gener de 2018.

Actualment, les ciutats intel•ligents es troben ja del tot consolidades i obertes a  noves possibilitats tecnològiques, sempre des d’un punt de vida centrat en la ciutadania i la qualitat de vida de les persones.

Entre les actuacions que es duen a terme a L’Hospitalet destaquen: la monitorització dels edificis de titularitat municipal per controlar els consums energètics i aplicar mesures correctores; la implantació de la telegestió del consum d’aigua a les llars i a les empreses del municipi; la utilització d'aigües freàtiques per a reg de parcs i jardins i per a neteja de vials; la implantació de tecnologia Led i de control punt a punt per optimitzar manteniments en l’enllumenat públic; la realització de proves pilot en aparcaments intel•ligents o la implantació de carregadors de càrrega ràpida per a vehicles, entre altres. Totes les accions es desenvolupen en coordinació amb l’AMB perquè tinguin caràcter metropolità.

La xarxa RECI —que presideix l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín— aplega actualment un total de 81 ciutats espanyoles, que tenen com a objectiu intercanviar experiències i treballar conjuntament per desenvolupar un model de gestió sostenible i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, incidint en aspectes com l’estalvi energètic, la mobilitat sostenible, l’administració electrònica, l’atenció a les persones, la seguretat o l’impuls de noves iniciatives laborals i econòmiques.

Últimes notícies

Veure imatge de Joventut i Barradas inicien la temporada de tardor  (nova finestra)
Veure imatge de Exposicions, conferències i accions artístiques dins el Barcelona Gallery Weekend  (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (nova finestra)
Veure imatge de Arrenca un programa de formació i ocupació en neteja d’edificis (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400