Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

28/02/2019

L’Ajuntament participa en el YoMo amb un estand on els centres de la ciutat mostren projectes innovadors 

Veure imatge de  L’Ajuntament participa en el YoMo amb un estand on els centres de la ciutat mostren projectes innovadors  (nova finestra)
Del 26 de febrer a l’1 de març, el recinte de La Farga acull per segona edició el Youth Mobile Festival (YoMo), organitzat per GMSA, el festival més gran dedicat a la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’art, el disseny i les matemàtiques per a joves. Durant aquests dies, 22.000 estudiants i educadors del país, dels quals 2.100 són de L’Hospitalet, assistiran a aquesta enorme exposició que uneix ciència, tecnologia i smartphone i que ofereix més de 50 estands amb un centenar de tallers i activitats pràctiques pensades per a tots els joves, així com activitats per als educadors. Aquest matí han visitat el certamen l’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor d’Educació, Jaume Graells, que han coincidit amb el CEO de GSMA Ltd., John Hoffman.

Per primera vegada, els centres educatius de L’Hospitalet tindran un estand instal•lat per l’Ajuntament de la ciutat per mostrar els seus projectes més innovadors, relacionats majoritàriament amb la robòtica i l’ús de la tecnologia. Així, hi participen deu centres de la ciutat: les escoles Busquets i Punset, Frederic Mistral, Pere Lliscart, Joan XXIII i Bernat Desclot, i els instituts Jaume Botey, Mercè Rodoreda, Bellvitge, Apel•les Mestres i Bisbe Berenguer.

En l’estand municipal es mostraran un total de 14 accions que duen a terme en el marc del programa Fem tàndem L’H, una iniciativa que permet als alumnes desenvolupar un projecte lligat a un equipament o institució cultural o científica, o sobre les noves tecnologies.

Fomentar les vocacions cientificotècniques

Demà dimecres, la regidoria d’Innovació Social de l’Ajuntament presentarà a l’estand municipal el programa Inspira STEAM, una iniciativa pionera que es durà a terme als centres educatius de primària i secundària durant el proper curs escolar amb l’objectiu de fomentar les vocacions cientificotècniques, principalment entre les noies.

El projecte, impulsat per la Universitat de Deusto (UD), utilitza la tècnica del mentoria grupal amb l'objectiu de promoure entre les estudiants de 5 a 12 anys les STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques) mitjançant accions de sensibilització i orientació, que imparteixen dones professionals del món de la investigació, la ciència i la tecnologia de L’Hospitalet.

Les escoles de L'Hospitalet podran participar durant el pròxim curs en aquesta iniciativa que formarà part del servei educatiu de Torre Barrina, equipament municipal que vol generar experiències per a la innovació i la transformació social a través de projectes que tinguin un impacte positiu a la ciutat.

YoMo Family Day

Una altra novetat d’enguany és la celebració del YoMo Family Day, una iniciativa de GMSA i l’Ajuntament de L’Hospitalet que permetrà a les famílies amb fills menors visitar el festival de forma gratuïta. Així, el YoMo obrirà dissabte, 2 de març, de 10 a 16 hores, per a nens i nenes de 8 a 12 anys que vagin acompanyats d’un adult. Per accedir a aquesta entrada familiar cal inscriure’s prèviament al web del certamen (www.yomobcn.cat/families). S’hi poden inscriure fins a 8 persones, però cada inscripció, per ser vàlida, ha de registrar, com a mínim, 1 menor d’edat i un adult acompanyant.

Últimes notícies

Veure imatge de  David Monthiel rep dissabte el Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  Avui engega el festival d’innovació tecnològica L’Hospitalet-XR (nova finestra)
Veure imatge de  Els infants de les escoles aprenen a esmorzar bé (nova finestra)
Veure imatge de  Ofrena institucional al president Companys (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400