Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

29/10/2018

Els Plans Educatius d’Entorn arriben a més d’36.700 alumnes de L’Hospitalet 

Hi participen 66 centres educatius i hi col•laboren una vintena d’entitats ciutadanes L’Ajuntament hi va destinar el curs passat més de 474.000 euros
Veure imatge de  Els Plans Educatius d’Entorn arriben a més d’36.700 alumnes de L’Hospitalet  (nova finestra)
Un total de 28 projectes d’actuacions dels plans educatius d’entorn per al curs 2018-2019 s’han aprovat en la reunió de la Comissió Representativa Institucional (CRI) celebrada amb representants de les diferents entitats, associacions i organismes —Ajuntament i Generalitat— que participen en el Pla Educatiu d’Entorn de L’Hospitalet (PEE), amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona. També s’ha donat compte de la memòria de les activitats del curs passat.

Per a aquest curs 2018-2019 hi ha continuïtat en els plans educatius d’entorn. Pel que fa als projectes, destaquen els ja consolidats d’aprenentatge i servei, Fem tàndem, Cinema i educació o patis oberts, així com l’ampliació de programes recents com l’ETC 360 (Educació a Temps Complert) 360, que també es farà a Bellvitge, amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

Els plans educatius d’entorn comprenen una sèrie d’activitats orientades a prevenir i atendre l’absentisme escolar, fer un acompanyament educatiu de les famílies, ajudar en els processos de transició educativa i vetllar per la convivència en l’àmbit educatiu. A L’Hospitalet, els plans s’apliquen als barris de la Florida-les Planes, Pubilla Cases-Can Serra, Collblanc-la Torrassa, Gornal-Bellvitge i Santa Eulàlia. Els executen més d’una vintena d’entitats mitjançant diferents fórmules de col•laboració amb diverses àrees municipals com ara Educació, Esports o Cultura.

Al llarg del curs passat van participar-hi 66 centres educatius, més d’11.100 alumnes i 741 famílies. I si afegim els joves participants en els programa Patis Oberts, han participat més de 36.780 alumnes. El pressupost de les actuacions el curs passat ha estat de més de 728.461 euros, dels quals més de 474.000 euros els ha aportat l’Ajuntament de L’Hospitalet; 157.000, la Diputació, i 51.000, la Generalitat.

Els objectius dels PEE de L’Hospitalet són potenciar les estratègies d’acompanyament a l’escolaritat i de millora de l’èxit educatiu, en el marc dels programes d’educació i entorn; enfortir els vincles entre l’escola, la família i l’entorn, com a xarxa educativa de territori; millorar la convivència als centres educatius i als barris; fer créixer la xarxa educativa de territori, vinculant accions, projectes, agents socioeducatius i institucions; enfortir l’ús de la llengua catalana com a instrument de cohesió social en el marc plurilingüe de la ciutat;  vincular els recursos que ofereixen al territori amb els que ja existeixen a la xarxa, i estendre la metodologia de treball en xarxa i els recursos del Pla Educatiu d’Entorn, desenvolupant progressivament alguns programes a la resta de ciutat (prevenció i atenció a l’absentisme escolar, taller estudi assistit i programa d’orientació i acompanyament).
 

Últimes notícies

Veure imatge de  Es decreten tres dies de dol per les tres persones mortes a l’incendi de la Riera Blanca   (nova finestra)
Veure imatge de  Compte enrere per l’inici de les Festes de Primavera (nova finestra)
Veure imatge de  Campanya informativa de bones pràctiques comercials a Santa Eulàlia (nova finestra)
Veure imatge de  Centenars de persones es van "enrodar" ahir (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400