Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La ruta Tapes del Món uneix gastronomia, cultura i creativitat (nova finestra)
29/11/2021

La ruta Tapes del Món uneix gastronomia, cultura i creativitat

  • Divuit restauradors mostraran L’Hospitalet més multicultural

  • Durant els vint dies de la ruta s’organitzaran diverses accions artístiques

De l’1 al 19 de desembre torna Tapes del Món, en format ruta gastronòmica, amb la voluntat de donar visibilitat a les diferents cultures gastronòmiques de la ciutat arrelades als fogons de les cuines de L’Hospitalet. La iniciativa ve acompanyada d’accions artístiques que es desenvoluparan durant la ruta.

Amb Tapes del Món torna una activitat ja tradicional a L’Hospitalet. Durant cinc anys va ser una fira que va recórrer la ciutat i ara segueix la trajectòria d’altres accions que s’han desenvolupat per donar valor a la gastronomia des d’un punt de vista d’innovació i de creació de sinergies. De la mà de cuiners i cuineres de referència, s’ha vist la cuina com un art amb capacitat de fusionar-se amb els carrers i trobar sinergies amb altres sectors vinculats a la creació.

A la ruta gastronòmica participaran divuit restauradors de la ciutat que mostraran la seva cuina per mostrar la vessant de L’Hospitalet més multicultural. Una activitat que convida a conèixer propostes originals, curioses i sorprenents d’altres països i noves receptes sense sortir de la ciutat.

De l’1 al 19 de desembre es podrà tastar cada “tapa del món” per 3,5 euros i la tapa de la casa per 3 euros, acompanyat d’un quinto.

Art i tapes
Durant els vint dies que dura la ruta també es podrà gaudir de diferents accions artístiques, gràcies a la col·laboració de Contorno Urbano, que farà dues intervencions a locals participants, i a l’artista Bel Mur, que organitzarà exposicions d’artistes locals als bars i restaurants que hi participen.

Projectes com aquest mostren la capacitat del Districte Cultural de posar en relació les arts amb la cuina i obren la porta a nous projectes i iniciatives innovadores per unir la creativitat, el talent i el coneixement. Gastronomia i patrimonis culinaris tenen un gran potencial per, juntament amb les arts, comunicar i transmetre idees, pràctiques i coneixements a la societat.

Tapes del Món està organitzat pel Districte Cultural, l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), amb la col·laboració de L’Hospitalet Gastronòmic.

Més informació a la web https://www.tapesdelmon.cat/.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400