Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La Nit dels Museus il·lumina L’Hospitalet (nova finestra)
15/05/2024 12:30:00
Cultura

La Nit dels Museus il·lumina L’Hospitalet

Portes obertes a les exposicions, visites guiades i activitats per a tots els públics

L’Hospitalet celebra una nova edició de la Nit dels Museus amb activitats per gaudir del Museu i els espais d’art de la ciutat en horari nocturn. Dissabte, 18 de maig, a partir de les sis de la tarda i fins a la una de la matinada, el Museu de L’Hospitalet, el Centre d’Art Tecla Sala, el TPK. Art i pensament contemporani i la Fundació Arranz-Bravo oferiran una programació per apropar l’art i el patrimoni de la ciutat a tots els públics.

El Museu de L’Hospitalet ha programat portes obertes a partir de les 18 hores i visites guiades tant a les exposicions permanents com a les temporals. Per començar, a Casa Espanya podrem veure “L’Hospitalet: un indret, una història”, “Company fotògraf. Memòria revelada de L'Hospitalet” i “L’Hospitalet, s. XX”. A l’Harmonia, es podrà visitar “Color, forma i volum. Els retaules de l’església de L’Hospitalet”, una mostra de retaules del segle XVI i “Rey Polo. Cent anys (1924-2024) Informalisme(s)”.

El carrer del Xipreret lluirà una ambientació i una il·luminació especials amb una instal·lació lumínica amb elements realitzats amb fusta i vestits de tela. A les 20 hores tindrà lloc una ruta per la vila vella: una passejada pels edificis i indrets més representatius del nucli antic de la ciutat. A les 21.30 hores, i cada deu minuts, hi haurà una projecció en continu d’un mapatge a la façana de l'edifici de l'Harmonia amb imatges de la seva col·lecció del fons d'art de la ciutat.

Per al públic infantil, es durà a terme el taller de construcció Kapla, per a infants a partir de cinc anys. El Kapla és un joc de construcció francès format per petits llistons de fusta de pi, llisos i de la mateixa mida.

Com a novetat, enguany, el bestiari de la ciutat també se suma a la Nit dels Museus. A Can Riera es podrà veure una exhibició de les figures de la Mulassa, el Bou, l'Àliga i el Lleó, representatives del bestiari de la ciutat. A les 19 hores i a les 21.30 hores les quatre figures desfilaran pel tram de vianants del carrer del Xipreret.


Programació especial al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala

El Centre d’Art Tecla Sala obrirà les portes per visitar fora de l’horari habitual les exposicions “Juan de Andrés. Límit obert”, “Sergi Aguilar. Mapes amètrics” i “Alfons Flores. L’escenari prodigiós”. Les dues darreres exposicions comptaran amb activitats associades. A les 18.30 hores, amb “Viatjar fora de mapa” s’aprofundirà en l’univers creatiu de l’artista Sergi Aguilar. A continuació, a les 21 hores, tindrà lloc una visita comentada a l’exposició “Alfons Flores. L’Escenari prodigiós”.

En el marc de la Nit dels Museus, la Fundació Arranz-Bravo inaugurarà, a les 19 hores, la seva nova exposició temporal “Contenido o lo que está dentro de otra cosa”, d’Adrián Castañeda. L’artista para atenció en la figura del migrant polissó, el qual arrisca la vida amagant-se en petits i perillosos espais ocults a l’interior de camions, cotxes o furgonetes.

Per la seva banda, al TPK. Art i pensament contemporani, a les 19.30 hores tindrà lloc un col·loqui amb Silvia Japkin per comentar la trajectòria que hi ha darrere de l’exposició “Fibra, nus, espai. Una història present”. Més tard, a les 21 hores, es presentarà el treball de creació audiovisual d’Irina Warner desenvolupat durant la seva residència internacional de primavera a Apte - Associació Artistes. 

La música en directe posarà la banda sonora a aquesta nit tan especial. A partir de les 18 hores i fins a les 22 hores, els combos de pop-rock de l’Escola Municipal de Música - Centre de les Arts de L’Hospitalet actuaran als jardins de Tecla Sala.

Programació completa:

Museu de L’Hospitalet

Centre d’Art Tecla Sala

TPK. Art i pensament contemporani

Fundació Arranz-Bravo

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400