Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

29/03/2017

L’artista Jaume Pitarch exposa ‘La pràctica impossible del dejuni’ al Centre d’Art Tecla Sala

43 obres de final dels noranta fins a l’actualitat
Veure imatge de  L’artista Jaume Pitarch exposa ‘La pràctica impossible del dejuni’ al Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
Escultura, instal•lació, dibuix, vídeo o text són formats que l’artista Jaume Pitarch presenta a l’exposició instal·lada al Centre d’Art Tecla Sala. Són 43 obres pertanyents a diferents moments creatius de Pitarch des de final dels noranta fins a l’actualitat. La mostra presenta la potència física i emocional del seu treball a través d’un recorregut centrat en la vivència i el pas del temps com a sistema d’entendre l’art.

David Armengol, comissari de l’exposició, la planteja com una exploració de les constants discursives que acompanyen l’obra de Pitarch i que conviden a posar en crisi la nostra condició social com a individus mitjançant nocions com la improductivitat, l’error, l’inconformisme, l’excés, la pèrdua o l’autocrítica.

La mostra qüestiona la noció d’identitat amb interrogants que marquen el to de l’exposició i que es plasmen en obres escultòriques situades en fràgils equilibris, registres fotogràfics i videogràfics, instal•lacions derivades del fet pictòric, accions de caire polític i petits objectes vinculats a la performativitat del cos.

La mostra escenifica els processos de Pitarch per donar resposta a una de les seves principals preocupacions com a artista i com a persona: la incapacitat humana per adaptar-se i d’indentificar-se amb les estructures que ens pertanyen i ens defineixen.

El mes de setembre s’afegirà a l’exposició una producció videogràfica i, finalitzada la mostra, es presentarà una publicació que inclourà continguts específics, a més de plasmar l’experiència expositiva.

D’altra banda, els serveis educatius han preparat diferents tallers amb les escoles que, en alguns casos, poden modificar algunes de les sales a partir de les propostes de participació.

La mostra s’inaugura dijous, 30 de març, a les 19.30 hores, i es podrà visitar fins al 31 de desembre.

Últimes notícies

Veure imatge de Sense Títol, de Xavier Ristol Orriols (nova finestra)
Veure imatge de  Convocada una nova edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400