Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

29/03/2017

L’artista Jaume Pitarch exposa ‘La pràctica impossible del dejuni’ al Centre d’Art Tecla Sala

43 obres de final dels noranta fins a l’actualitat
Veure imatge de  L’artista Jaume Pitarch exposa ‘La pràctica impossible del dejuni’ al Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
Escultura, instal•lació, dibuix, vídeo o text són formats que l’artista Jaume Pitarch presenta a l’exposició instal·lada al Centre d’Art Tecla Sala. Són 43 obres pertanyents a diferents moments creatius de Pitarch des de final dels noranta fins a l’actualitat. La mostra presenta la potència física i emocional del seu treball a través d’un recorregut centrat en la vivència i el pas del temps com a sistema d’entendre l’art.

David Armengol, comissari de l’exposició, la planteja com una exploració de les constants discursives que acompanyen l’obra de Pitarch i que conviden a posar en crisi la nostra condició social com a individus mitjançant nocions com la improductivitat, l’error, l’inconformisme, l’excés, la pèrdua o l’autocrítica.

La mostra qüestiona la noció d’identitat amb interrogants que marquen el to de l’exposició i que es plasmen en obres escultòriques situades en fràgils equilibris, registres fotogràfics i videogràfics, instal•lacions derivades del fet pictòric, accions de caire polític i petits objectes vinculats a la performativitat del cos.

La mostra escenifica els processos de Pitarch per donar resposta a una de les seves principals preocupacions com a artista i com a persona: la incapacitat humana per adaptar-se i d’indentificar-se amb les estructures que ens pertanyen i ens defineixen.

El mes de setembre s’afegirà a l’exposició una producció videogràfica i, finalitzada la mostra, es presentarà una publicació que inclourà continguts específics, a més de plasmar l’experiència expositiva.

D’altra banda, els serveis educatius han preparat diferents tallers amb les escoles que, en alguns casos, poden modificar algunes de les sales a partir de les propostes de participació.

La mostra s’inaugura dijous, 30 de març, a les 19.30 hores, i es podrà visitar fins al 31 de desembre.

Últimes notícies

Veure imatge de  L’exposició L’Hospitalet i la memòria democràtica. L’Hospitalet del segle XX es trasllada a Casa Espanya (nova finestra)
Veure imatge de ©Clara Antón (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet se suma al projecte Terrats en Cultura amb música i cabaret (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400