Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

19/11/2020

Encesa de llums de Nadal

Veure imatge de Encesa de llums de Nadal (nova finestra)

L’Hospitalet donarà divendres, 20 de novembre, la benvinguda a les festes de Nadal amb la tradicional encesa de llums. Sota el lema de la campanya  “Il·lumina aquest Nadal”, els ciutadans i les ciutadanes tindran l’oportunitat de contribuir, d’una manera simbòlica, amb la seva llum a donar esperança i escalf en aquests moments tan complicats que estem vivint.

Per adaptar-se a la situació sanitària causada per la Covid-19, l’Ajuntament ha fet una crida per seguir l’acte des de casa a través de la retransmissió en directe de TV de L’Hospitalet, la pàgina de Facebook de l’Ajuntament (@LHAjuntament) i L’Hdigital.

El programa televisiu de l’encesa serà conduït,a partir de les 19.30 hores, per la periodista de TV L’Hospitalet, M. Antonia Sánchez, el robot MAL-1-MOR i l’actor Adrian Grösser i  connectarà de forma simultània l’Ajuntament i els sis districtes de la ciutat. En cadascun dels districtes hi seran uns voluntaris molt especials que ajudaran a fer que l’encesa sigui tot un èxit. A continuació es donarà pas a l’encesa de l’avet central i de l’estel que presideixen la plaça de l’Ajuntament.

També s’ha convidat la ciutadania a participar-hi activament penjant en algun lloc ben visible, com ara finestres i balcons, uns fanalets automuntables que s’han fet arribar a tots els domicilis, per ajudar a estendre la llum per tots els racons de la ciutat.

L’Ajuntament de L’Hospitalet s’ha abocat en el guarniment dels carrers. Així, ha col·locat un avet natural de grans dimensions a la plaça de l’Ajuntament i, per primer cop, a cadascun dels districtes: carrer d’Enric Prat de la Riba davant els Blocs Ciutat Comptal (Districte I), plaça Espanyola (Districte II), plaça de Pius XII (Districte III), avinguda de la Primavera davant de l’Església de la Mare de Déu de la Llum (Districte IV), plaça de Pubilla Cases (Districte V) i plaça de la Cultura (Districte VI). També ha instal·lat avets cònics de leds a la resta de barris de la ciutat de forma que tots els barris tindran, aquest any, el seu arbre de Nadal. La decoració s’ha completat amb la instal·lació de fanals vermells en els diferents equipaments municipals i de bústies reials fixes i mòbils per tota la ciutat.

De forma excepcional, aquest any l’Ajuntament assumirà íntegrament el cost de la instal·lació i el consum elèctric dels llums i de les garlandes de Nadal de tota la ciutat, incloses les zones comercials. Es tracta d’una mesura per ajudar el comerç de la ciutat, un dels sectors més castigats per la Covid-19. Així, a més de la plaça de l’Ajuntament i de les rambles de Just Oliveras i de la Marina, també s’il·luminaran un total de 67 carrers i avingudes de tots els barris de L’Hospitalet. Per garantir l’estalvi energètic, l’enllumenat combina bombetes de baix consum i leds. Els llums estaran encesos des del 20 de novembre fins al 6 de gener, ambdós inclosos.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400