Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

09/10/2019

Galeries i centres d’art de L’H participen en una nova edició del Barcelona Gallery Weekend

Veure imatge de Pandere, instal·lació de Mercedes Mangrané / Foto de Roberto Ruiz (nova finestra)
L’Hospitalet participa en la cinquena edició del Barcelona Gallery Weekend, que tindrà lloc del 10 al 13 d’octubre a galeries, centres d’art i diferents espais de la ciutat. Enguany, vol destacar la importància de l’art en el procés de construcció de les ciutats amb l’estrena d’un nou format, Composicions, que portarà l’art a l’aire lliure.

En aquesta edició participen les galeries Ana Mas Projects, etHall, Nogueras Blanchard i Tangent Projects, el Centre d’Art Tecla Sala, la Fundació Arranz-Bravo, l’Espai Subsòl del Centre Cultural Bellvitge i el TPK. El Districte Cultural L’H col•labora amb la participació de diversos col•lectius d’artistes que se sumen a la convocatòria: Espai Garatge, LaGloria Factoría, col•lectiu CMR, Cuarto Segunda i LaNaveStudio. El programa inclou exposicions, instal•lacions, tallers oberts i performances.

El programa Composicions, comissariat per Juan Canela, uneix art contemporani, arquitectura i urbanisme per demostrar la importància de l’art en el procés constructiu de les ciutats. El programa forma un itinerari que a L’Hospitalet inclou la instal•lació Pandere, de l’artista Mercedes Mangrané, al Pont d’en Jordà, una instal•lació de pintura expandida sobre l’arquitectura del pont, pintures a manera de collage en l’estructura de ferro.

D’altra banda, el col•lectiu Monkey Fingers presenta una actuació urbana que consistirà en la instal•lació de vuit imatges en quatre marquesines del mobiliari urbà del carrer de Santa Eulàlia.

Exposicions

El Centre d’Art Tecla Sala presenta l’exposició Teixint identitats, que aplega el treball de trenta-un artistes que recuperen el cosit, el brodat i altres tècniques de caràcter artesanal per incorporar-les als seus processos creatius. Les obres tenen el nexe comú del teixit i exploren qüestions relacionades amb el gènere i la identitat.

A la Fundació Arranz-Bravo, Isabel Servera presenta l’exposició Fer temps. L’artista resident a l’Edifici Freixas articula el projecte a partir de la instal•lació Site specific i una selecció d’obra recent. El seu treball se centra en el desplegament de tres conceptes: la repetició, el temps i el treball processual.

El col•lectiu Apte presenta al TPK MMXIX el rapte d’Europa, un treball on plasmen, en llenguatges diversos, reflexions al voltant del mite del rapte d’Europa.

A l’Espai Subsòl del Centre Cultural Bellvitge, els artistes peruans Daniel de la Barra i Javier Bravo reconfiguren les cròniques i la iconografia del Paititi, temple perdut dels inques i un dels principals referents d’El Dorado a l’exposició Museo Paititi. El oro era otro.

Alfredo Rodríguez i Juliana Cerqueira exposen a la galeria Nogueras Blanchard The Swamp of Forever. Chapter 1: Love, on reflexionen sobre el temps.

Circunstancias materiales és el títol de l’exposició d’Irma Álvarez-Laviada a la galeria Ana Mas Projects. L’obra de l’artista parteix de la relació entre pintura i escultura; es qüestiona el buit a través de la feina de l’artista i l’espai que ocupen les obres al taller o el material que s’utilitza.

La galeria etHall presenta l’obra d’Itziar Okariz, un treball que gira entorn del llenguatge i el cos com a signe que qüestiona els límits de les normes convencionals. Finalment, a Tangent Projects, l’artista Mariadela Araujo presenta Variaciones.

Barcelona Gallery Weekend repeteix la iniciativa Artévete, adreçat als amants de l’art i a joves col•leccionistes, amb visites guiades a col•leccions privades que busquen apropar al públic l’experiència d’adquirir obres, amb l’objectiu d’estimular el mercat de l’art.

Últimes notícies

Veure imatge de El Brujo obre la temporada amb Dos tablas y una pasión (nova finestra)
Veure imatge de Exposicions, conferències i accions artístiques per al Barcelona Gallery Weekend a L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet participa en el Sónar+D amb una proposta que uneix art, recerca i innovació (nova finestra)
Veure imatge de Carlos Saura, autorretrato múltiple Berlín, 1994 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400