Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

08/05/2019

Guillotina, l’exposició que Lluís Hortalà presenta al Centre d’Art Tecla Sala

Veure imatge de  Guillotina, l’exposició que Lluís Hortalà presenta al Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
Lluís Hortalà fa servir el trompe-l’oeil per representar una història, una tragicomèdia per a la qual utilitza el basament del museu com a espai d’intervenció i el rococó com un art d’avantguarda per indagar en les estratègies que desplega el poder per consolidar-se.

L’artista personifica la vanitat de Maria Antonieta i la comtessa Du Barry en dues estructures de fusta que simulen ser les llars de foc dels salons de Versalles on s’allotjaven les dues dames. Aquestes llars de foc exemplifiquen les disputes personals que van tenir les dues cortesanes i la seva repercussió en la diplomàcia europea del segle XVIII.

D’altra banda, el museu, fill del moment revolucionari que va posar fi a la vida de les dues dames, apareix com la guillotina que va propiciar el canvi d’època i el canvi irreversible en l’estatus de l’art en el món occidental. Per representar aquest aspecte, Lluís Hortalà fa servir el sòcol del Louvre de París i de la National Gallery de Londres.

La recuperació del trompe-l’oeil permet a Hortalà posar els dos móns en tensió i planteja possibilitats alternatives en el marc de la seva interdependència.

Lluís Hortalà (Olot, 1959) viu i treballa a Barcelona. Al llarg de la seva carrera ha exposat tant en galeries com en museus com Le Carré (Nimes), Delfina Foundation (Londres), Bombas Gens Centre d'Art (València), Arts Santa Mònica (Barcelona) i la Fundação Calouste Gulbenkian (Lisboa). Les seves obres formen part d'importants col•leccions nacionals i internacionals: Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid), col•lecció Fundació ”la Caixa” (Barcelona), col•lecció Artium (Vitòria), col•lecció Per Amor a l'Art (València), Fundació Marcelino Botín (Santander), Trust Foundation (Washington DC) o col•lecció Fundació Banc de Sabadell (Barcelona).

L’exposició, comissariada per Oriol Fontdevilla, s’inaugura dijous, 9 de maig, a les 19.30 hores. Es podrà visitar fins al 21 de juliol.

Últimes notícies

Veure imatge de  Oberta la inscripció per participar en el sorteig de patges per a la Cavalcada (nova finestra)
Veure imatge de Pandere, instal·lació de Mercedes Mangrané / Foto de Roberto Ruiz (nova finestra)
Veure imatge de  Lliurament del Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  L’EMMCA rep la visita d’una delegació europea de la xarxa ONSTAGE (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400