Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

12/02/2020

Dos nous murals s’afegeixen al catàleg d’intervencions artístiques als carrers

Veure imatge de Dos nous murals s’afegeixen al catàleg d’intervencions artístiques als carrers (nova finestra)
Dues noves mostres d'art urbà es poden veure al districte de Collblanc-la Torrassa pintats per l'artista gallec Yoseba MP a la plaça de Guernica i per Esteban Villamayor al carrer de Vallparda. Els projectes s’emmarquen en les actuacions que l’Ajuntament  desenvolupa en els últims anys per establir un circuit artístic en l’espai públic. Els dos murals han estat visistats per l'alcaldessa, Núria Marín.

L’artista Yoseba MP ha pintat un mural a la façana del número 8 de la plaça de Guernica, en la primera intervenció que ha fet a la ciutat. Aquest projecte està produït per l’entitat cultural Rebobinart.

Yoseba MP combina obra d’estudi i murals urbans amb un estil realista capaç de retratar escenes quotidianes que reflecteixen una part molt humana de la societat des d’una perspectiva humorística. Per a la intervenció a la plaça de Guernica, l’artista ha dissenyat una proposta que mostra una torre de castellers, element emblemàtic de la cultura catalana, formada majoritàriament per diferents personatges de dibuixos animats i còmic.

A través d’una mirada còmica, els personatges del mural representen la diversitat cultural de L’Hospitalet, posant el focus en la idea de comunitat, la cohesió social, la col·laboració i la convivència. També podrem reconèixer algunes figures de còmic com Power Ranger, Lara Croft o Son Goku. Mirant-se el castell de ben a prop, Yoseba MP ha pintat L’Acollidora, l’escultura de l’artista Arranz-Bravo instal·lada a la rambla de Just Oliveras i que representa el tarannà obert i integrador de L’Hospitalet.

D’altra banda, l’artista Esteban Villamayor ha dut a terme la seva intervenció al mur d’un solar situat al carrer de Vallparda amb el carrer de Torns. L’obra, formada per formes geomètriques i molt color, ha canviat la fisonomia d’aquest espai de pas entre els barris de Collblanc i la Torrassa.

Esteban Villamayor es dedica plenament a la pintura artística sobre tota mena de superfícies i utilitza diferents tècniques, si bé la que fa servir de forma més freqüent és l'esprai. El 1995 va començar pintant grafitis i va anar experimentant i innovant amb altres tècniques fins arribar a l’expressió artística actual, aconseguint trobar un estil propi i molt personal. Cubisme, grafitis, formes geomètriques i molt color defineixen la seva obra que es pot trobar arreu del món.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha fet una aposta per l’art urbà amb una visió social i professional, estimulant el teixit artístic i cultural de la ciutat. Aquests murals passaran a formar part d’una composició rica i heterogènia d’intervencions artístiques als carrers.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400