Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La divuitena edició del Premi L’H Confidencial rep 137 exemplars (nova finestra)
12/04/2024
Biblioteques LH 

La divuitena edició del Premi L’H Confidencial rep 137 exemplars

El guardó el convoquen l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Editorial Clandestina, i té una dotació econòmica de 12.000 euros.

La divuitena edició del Premi L’H Confidencial de novel·la negra ha tancat la recepció d’originals. En aquesta edició, són 137 les obres que competeixen pel premi, que consisteix en 12.000 euros i la publicació de l’obra. La decisió sobre l’obra guanyadora es prendrà durant el tercer trimestre de 2024, i el premi s’entregarà en el quart trimestre del mateix any.

Les obres presentades les han escrit majoritàriament homes, 115, davant les 24 obres presentades per dones, i dintre dels exemplars lliurats s’han presentat 2 obres escrites a 4 mans. Pel que fa a la procedència, 50 han arribat de Catalunya (16 de Barcelona i 3 de L’Hospitalet) i 87 de la resta de l’Estat —especialment de Madrid, d’on han arribat 22 originals, i d’Andalusia, 18 originals. Pel que fa als idiomes, 118 estan escrites en castellà i 19 en català.

L’obra escollida la publicarà l’Editorial Clandestina i es presentarà en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca La Bòbila en el quart trimestre d’enguany.

El jurat el presidirà el regidor de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, com a secretària sense veu ni vot. En formaran part una persona representant d’Editorial Clandestina, la directora de la Biblioteca La Bòbila, tres especialistes en gènere negre i dos lectors del club de lectura de novel·la negra de la Biblioteca La Bòbila.

El Premi L’H Confidencial el convoquen l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Editorial Clandestina i el promou la Biblioteca La Bòbila, pionera a Espanya en la formació i en el manteniment d’un fons especial de gènere negre i policíac.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400